Spoločnosť pred pár dňami oficiálne predstavila beta verziu HarmonyOS 2.0 pre smartfóny. 

Nový systém je už k dispozícii pre vybrané telefónyPodľa správ bude HarmonyOS dostupný pre všetky telefóny Huawei od budúceho roka. Spoločnosť na tlačovej konferencii ukázala smartfón s HarmonyOS, ktorý demonštroval vlastnosti systému. Už pri prvom pohľade bolo zrejmé, že dizajn sa príliš nelíši od EMUI založeného na Androide. Pracovníci Huawei však ubezpečovali, že demo iba poukazuje na možnosti systému. Nová verzia má na mobilných telefónoch dostať celkom nový dizajn UI.

Wang Chenglu, prezident spoločnosti Huawei pre spotrebný softvér: „Za posledných asi päť rokov softvérový tím Huawei v podstate nahradil najpodstatnejšie časti systému Android. Od nízkoúrovňového ovládača po vrstvu hardvérovej abstrakcie až po rámec programovania a tak ďalej. Zmenili sme všetko, čo sa zmeniť dalo“. 

Wang Chenglu navyše opakovane zdôrazňoval, že HarmonyOS nevznikol preto, aby nenahradil Android. Je tu však na to, aby Androidu konkuroval a prekonal ho. Dúfa, že sa stane operačným systémom novej generácie internetu vecí.

Huawei Harmony OS

Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei: Týchto 48 zariadení môže byť aktualizovaných na HarmonyOS

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.