Čínsky výrobca pokračuje v budovaní vlastného ekosystému.

Huawei oficiálne predstavil svoju hlasovú asistentku menom Celia, ktorá je náhradou za Google Asistenta. Celia je súčasťou nadstavby EMUI 10.1, resp. MAGIC UI 3.1 a aktivovať ju môžete povelom „Hey Celia“ alebo stlačením napájacieho tlačidla na jednu sekundu.

Hlasová asistentka od Huawei je aktuálne dostupná v angličtine, francúzštine a španielčine vo Veľkej Británii, Francúzsku, Španielsku, Čile, Mexiku a Kolumbii. Jej funkcionalita je základná, dokáže reagovať na otázky ohľadom počasia a ovládať niektoré úkony telefónu, ako je posielanie správ či vytváranie udalostí v kalendári. Funguje aj ako prekladač.

Zaujímavosťou je, že povel „Hey Celia“ (hej silia) dokáže aktivovať aj iOS zariadenia v okolí. Upozornil to napríklad Marques Brownlee vo svojom videu a vyskúšali sme to aj my.

Po niekoľkých pokusoch – iPad sa neaktivoval vždy, sa Siri natoľko zmiatla, že sa na povel „Hey Celia“ aktivovala, pričom si okamžite uvedomila, že sme nepovedali „Hey Siri„, ale správne opravila povel na „Hey Celia„, ako môžete vidieť aj na priloženom obrázku.

Hey Celia

Povel Hey Celia zobudil aj asistentku Siri, ktorá následne opravila pochopenie nášho povelu z Hey Siri na Hey Celia

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit