Aktuálne druhý najväčší výrobca smartfónov na svete sa pripravuje na druhý vrchol sezóny.

Na verejnosť sa už dávnejšie dostali informácie o pripravovanom Mate 20 Lite. Teraz sa k nám dostávajú spoľahlivé úniky o Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro. Nie je vôbec prekvapením, že si aj tento modelový rad prepožičia trojitý fotoaparát z P20 Pro (40 + 20 + 8 Mpx), pričom Lite verzia sa bude musieť zaobísť s horšou konfiguráciou sústavy troch snímačov (12 + 16 + 8 Mpx).

Rôzne vylepšenia konštrukcie a výkonu sú častokrát očakávané. Je aj napriek tomu pomerne veľkým prekvapením, že klasický Mate 20 dostane podľa uniknutej trojici fotiek, snímač odtlačkov prstov v displeji a 3D rozpoznávanie tváre.

Huawei Mate 20 naznačuje v únikoch dve špičkové funkcie

Kombinácia týchto dvoch pokročilých funkcií sa očakáva aj pri budúcoročnom Samsungu Galaxy S10. Bolo by veľmi zaujímavé sledovať, ako by Huawei v predstihu dokázal tieto bezpečnostné prvky integrovať.

Pokiaľ je na fotkách skutočný Mate 20 (nie Mate 20 Pro), tak sa dá očakávať aj 6,3-palcový displej s výrezom, zaoblené bočné hrany a malé brady. Oproti modelom P20 a P20 Pro je výrez v displeji širší.

Batéria by mala ponúkať 4000 mAh a je to jedno z hlavných lákadiel v kombinácii s výkonným a  efektívnym procesorom Kirin 980. Ten bude vyrábaný 7 nm procesom. Aj keď všetky zatiaľ zozbierané úniky vyzerajú sľubne, tak či tak si budeme musieť na predstavenie novej generácie Huawei Mate počkať až do októbra.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei predbehol Apple, je druhým najväčším výrobcom smartfónov na svete

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.