Zdroj z prostredia spoločnosti informoval, že Huawei požiadal svojich dodávateľov, aby zastavili výrobu komponentov pre novú generáciu série Mate. 

Tento krok by mohol oddialiť výrobu nových vlajkových lodí o 1 – 2 mesiace. Je však stále možné, že spoločnosť Huawei svoje novinky predstaví v očakávanom termíne, ale posunie ich uvedenie na trh.

Spoločnosť tentokrát prehodnocuje ponuku čipov. Huawei zadal objednávky vo výške 700 miliónov dolárov spoločnosti TSMC, ktorá vyrába čipsety pre Huawei. Nová zákon z USA však blokuje obchody s čipmi vyrobenými pomocou amerických technológií. Táto objednávka pravdepodobne zahŕňala 5 nm čipové sady Kirin 1020 a 7 nm 5G modemy.

Huawei aktuálne prehodnocuje zásoby vlastných HiSilicon čipov a hľadá alternatívnych dodávateľov čipových sád. Už dávnejšie sme informovali, že Huawei zvažuje zaradenie čipových sád spoločností Qualcomm alebo MediaTek. To však môže vyvolať potrebu prepracovania viacerých riešení, ktoré boli prispôsobené pre čipsety Kirin. Celý tento proces nakoniec spôsobí oneskorenie.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro

Modely Mate 30 boli prvé telefóny Huawei, ktoré sa dodávali bez GMS

Strata služieb Google Play spomalila expanziu Huawei na Západe, ale spoločnosť ju dobehla silným domácim predajom a zameraním sa na telekomunikačné zariadenia. Napriek tomu hlavný analytik spoločnosti Mizuho Securities predpovedá medziročný prepad dodávok smartfónov o 10 %.

Huawei údajne znížil kvôli predpokladanému nižšiemu dopytu objednávky vybraných komponentov pre smartfóny o 20 %, čo ovplyvní aj telefóny značky Honor.

Zdroj: AsiaNikkei

Prečítajte si aj:

Boj medzi USA a Čínou sa vyostruje: Veľké komplikácie pre Huawei, Čína chce obmedziť americké firmy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.