Huawei začal predávať svoju najnovšiu vlajkovú loď.

Ikonický Huawei Mate je späť. Jeho fanúšikovia museli čakať na novú generáciu dlhé dva roky, avšak čakanie je konečne na konci. Huawei Mate 50 Pro je v predaji aj na Slovensku a prináša tradičnú výbavu špičkových technológií a inovácií na čele s hlavným fotoaparátom s 10-stupňovou nastaviteľnou clonou.

Vďaka nemu prináša Mate 50 Pro podobný zážitok z fotenia ako tradičný fotoaparát, čo ocenia nároční používatelia, a zároveň aj najvyššiu možnú kvalitu fotiek, aj v automatickom režime, čo ocení každý jeho majiteľ. Inovatívnym fotoaparátom však inovácie v Huawei Mate 50 Pro nekončia.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro prináša viacero inovácií na čele s hlavným fotoaparátom

Prvotriedny dizajn a špičková konštrukcia

Huawei Mate 50 Pro je na Slovensku dostupný v čiernej a striebornej farbe. Jeho displej aj zadnú stranu chráni ochranné sklo, ktoré vyvinul samotný Huawei. Okrem toho, že disponuje vysokou odolnosťou, ponúka aj bezkonkurenčný pocit z držania telefónu v ruke.

Chrbát telefónu pôsobí na dotyk, ako keby bol vyrobený z keramiky. Možno si poviete, že je to drobnosť, ale pri držaní Huawei Mate 50 Pro v ruke pocítite luxus a kvalitu konštrukcie ako pri máloktorom smartfóne.

Zadnej strane dominuje výrazný fotografický modul s ikonickým symetrickým dizajnom. Ten vynikne najmä v prípade čiernej verzie, nakoľko kombinuje elegantnú čiernu farbu so zlatým lemovaním.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro pôsobí na dotyk luxusnejšie ako konkurenčné vlajkové lode

Bezkonkurenčná odolnosť

Huawei šiel pri zlepšovaní odolnosti konštrukcie jeho vlajkovej lode ešte o úroveň ďalej a vyvinul ochranné sklo Kunlun, ktoré patrí medzi najodolnejšie ochranné sklá na trhu. Toto ochranné sklo ponúka iba oranžová verzia telefónu, ktorá sa na Slovensku oficiálne nepredáva. Bez ohľadu na to, zvýšená odolnosť je ďalším dôkazom, že Huawei patrí medzi technologických lídrov a neustále inovuje a posúva smartfóny na vyššiu úroveň.

Ochranné sklo Kunlun tvoria bilióny odolných nanokryštálov a vyrába sa zložitým procesom, ktorý je možné rozdeliť do stovky samostatných krokov. Sklo tuhne pri teplote 1600 °C a je až 10× odolnejšie v porovnaní s tradičnými ochrannými sklami. Vďaka tomu prežije pád z výšky až 4,2 metra bez poškodenia a môžete ním rozbíjať vlašské orechy.

Oranžový Huawei Mate 50 Pro ponúka aj zvýšenú odolnosť voči vode a to až do hĺbky 6 metrov v reálnych podmienkach. V prípade čiernej a striebornej verzie je odolnosť voči vode do hĺbky 2 metrov v reálnych podmienkach. Všetky verzie majú certifikovanú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro disponuje 6,74.palcovým OLED displejom, ktorý v prípade oranžovej verzie chráni inovatívne ochranné sklo Kunlun. Môžete ním rozbíjať aj vlašské orechy

Fotoaparát, aký tu doteraz nebol

Huawei už takmer 10 rokov neustále inovuje fotografické funkcie a technológie v smartfónoch. Nie je preto prekvapením, že Huawei Mate 50 Pro opäť prináša novinku, aká tu doteraz nebola – hlavný fotoaparát s 10-stupňovou nastaviteľnou clonou.

Nároční používatelia si vďaka tomu môžu zvoliť clonu v rozmedzí f/1.4 až f/4.0 (k dispozícii je 10 úrovní clony) a používať Mate 50 Pro takmer identickým spôsobom ako fotoaparát. A pre ľudí, ktorí si nepotrpia na manuálnu voľbu clony, umožňuje inteligentný softvér zachytiť scénu v optimálnom nastavení a s použitím tej clony, ktorá je v danom momente najlepšia.

Hlavný 50 Mpx fotoaparát s nastaviteľnou clonou dopĺňa 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 64 Mpx teleobjektív s 3,5× optickým priblížením, clonou f/3.5 a optickou stabilizáciou. Špičkový hardvér v kombinácii s technológiou XD Fusion Pro zabezpečujú najvyššiu kvalitu fotiek v každej situácii, vďaka čomu získal Huawei Mate 50 Pro rekordné skóre v prestížnom fotografickom teste portálu DXOMARK.

Vľavo nastavenie clony f/4.0, vpravo nastavenie clony f/1.4

Komfort vysokého výkonu a rýchleho nabíjania

Luxusný dizajn, ktorý prevyšuje aj konkurenčné vlajkové lode, bezkonkurenčná odolnosť a inovatívny fotoaparát, aký inde nenájdete – to sú 3 kľúčové parametre nového Mate 50 Pro. Vlajková loď od Huawei okrem toho prináša aj používateľský zážitok, ktorý je štandardom v tomto segmente, ako je špičkový displej a komfort vysokého výkonu a rýchleho nabíjania.

Mate 50 Pro disponuje zaobleným 6,74-palcovým OLED HDR displejom s 10-bitovou farebnou hĺbkou, 120 Hz obnovovacou frekvenciou a rozlíšením 1212 × 2616 pixelov. Telefón poháňa najnovší a najvýkonnejší procesor Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinácii s 8 GB RAM. K dispozícii je 256 GB úložisko a bezpečné 3D odomykanie tvárou, ktoré dopĺňa snímač odtlačkov prstov v displeji.

Dlhú výdrž na jedno nabitie zabezpečuje 4700 mAh batéria. O rýchle nabíjanie sa stará 66 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie. Operačný systém je Android s nadstavbou EMUI 13, ktorá prináša zlepšené widgety a množstvo exkluzívnych funkcií na prepojenie viacerých Huawei zariadení pre pohodlnejšiu a efektívnejšiu prácu.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro má v balení 66 W nabíjačku, USB kábel a ochranné puzdro

Aj s darčekom

Huawei Mate 50 Pro je v predaji aj na Slovensku. Od začiatku novembra ho zaraďujú do ponuky operátori Orange a Telekom a maloobchodní predajcovia NAY a PGS.

Maloobchodná cena smartfónu je 1299 eur. Pri kúpe u predajcov NAY a PGS do 13. novembra získate inteligentné hodinky Huawei Watch GT 3 46 mm ako darček.

Článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit