Získal 149 bodov a predbehol Google Pixel 7 Pro.

DXOMARK má nového kráľa fotomobilov a je ním Huawei Mate 50 Pro. Táto informácia nie je prekvapujúca, ak berieme do úvahy fakt, že vlajkové lode spoločnosti Huawei pravidelne obsadzovali prvé priečky tohto rebríčka.

Huawei Mate 50 Pro dosiahol v teste DXOMARK 149 bodov a konkurenčný Pixel 7 Pro (a Honor Magic4 Ultimate) predbehol o 2 body. Na treťom mieste sa nachádza iPhone 14 Pro (Max) so 146 bodmi. Ďalšia priečka patrí ďalšej vlajkovej lodi od Huawei – model P50 Pro dostal 143 bodov.

DXOMARK ocenil technické aj fotografické možnosti nového smartfónu. Za samotné fotografovanie dostal Mate 50 Pro 152 bodov, pričom pochvalu získal predovšetkým za široký dynamický rozsah pri fotografovaní, vysokú úroveň detailov, veľmi dobre kontrolovaný šum na fotografiách či zachovanie detailov vo všetkých rozsahoch zoomu. Za natáčanie videa dostal smartfón hodnotenie 141 bodov a za zoom 148 bodov.

DXOMARK našiel aj drobnosti, ktoré by mohol Huawei do budúcnosti zlepšiť. Za zápory označil oneskorenie uzávierky v náročných podmienkach a nedostatočne presný náhľad fotografie v porovnaní s výslednou snímkou.

Huawei Mate 50 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Huawei Mate 50 Pro

V predaji aj na Slovensku

Mate 50 Pro je prvá vlajková loď od Huawei, ktorá získala prvenstvo v rebríčku DXOMARK aj bez ikonickej značky Leica na fotoaparáte. Vďačiť za to môže pokročilému hardvéru a softvéru XD Fusion Pro. Telefón disponuje 50 Mpx hlavným fotoaparátom s prvou 10-úrovňovou nastaviteľnou fyzickou clonou na svete. Vďaka tomu ponúka variabilnú clonu f/1.4-4.0.

Hlavný fotoaparát dopĺňa 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 64 Mpx teleobjektív s 3,5× optickým priblížením, RYYB senzorom, clonou f/3.5 a optickou stabilizáciou. Huawei Mate 50 Pro testujeme v redakcii a pripravujeme jeho recenziu. Kompletný DXOMARK test si môžete pozrieť na webe DXOMARK.com.

Huawei Mate 50 Pro bude v predaji na Slovensku od 1. novembra u vybraných operátorov a maloobchodných predajcov. Maloobchodná cena je 1 299 eur. Ak si telefón zakúpite do 13. novembra, získate k telefónu inteligentné hodinky Huawei Watch GT 3 (46 mm veľkosť) ako darček.

Zdroj: DXOMARK, Huawei, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit