Technické parametre + benchmarky

Model telefónuHuawei Mate S
Operačný systémAndroid 5.1.1
Formát SIM kartyNano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [MB]3000 / 32 000 / –
Procesor4 × 2,2 + 4 × 1,5 GHz, 8-jadrový, HiSilicon Kirin 935
Displej, počet fariebAMOLED, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,5 / 1080 × 1920
Regulácia podsvieteniaáno, automatická
Slot na kartuáno
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.0, BGN, áno, áno, áno
Modul GSM, 3GQuad Band, HSPA+, LTE
Fotoaparát / video13 Mpix, OIS / Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 2700 mAh
Čas hovoru / úsporný režim [hod / hod]neuvedené
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]150 × 75 × 7 / 156
Benchmarky Výsledky
GFXBench GL – Manhattan 1080p [fps]12
Quadrant Standard – Total score26895
AnTuTu Benchmark – Total score39270
A2 Benchmark HQ test – Total score51812
PCMark for Android – Work performance4960
3DMark Extreme – Total score7353
Graphic6766
Physics10558

Fingerprint 2.0

Huawei Mate S_Fingerprint_nowat

Po zapnutí telefónu prebehne klasické prihlásenie, no v našom prípade nefungovalo NFC. Spojenie bolo odmietnuté typickým zvukovým signálom. Žiadny problém, nahodenie emailovej adresy a hesla do účtu v Google by bolo jediné, čo by sme tým zrýchlili. Následne vyberiete aplikácie, ktoré chcete preniesť zo zálohy iného telefónu, v našom prípade Huawei P8, a dostanete sa k registrácii odtlačku prsta.

Potrebujete naskenovať viac polôh prsta a toto si softvér dobre stráži. Netreba prstom nijako otáčať, len treba skenovať rôzne časti prsta, ak sa na veľkosť štvorcového snímača nezmestí naraz celý. Ide o 360° snímač, takže neskôr už nebude záležať na tom, ako k nemu priložíte prst. Toto sme videli aj v Mate 7, čo bol minuloročný model. Teraz je však nová verzia vylepšená o gestá a napojenie na ďalšie funkcie.

To znamená, že môžete snímačom prijať hovor, zastaviť, budík, snímať video alebo pohybom prsta do strán prechádzať medzi fotografiami.

Emui31 (1)

Tento prvok je vynikajúci, no je to zároveň nastupujúci trend. Minulý rok bol doménou niektorých vlajkových lodí, dnes je prakticky nevyhnutnosťou. Je to výborná vec a vďaka tomu si konečne môžete zamykať telefón. Mnohí ho tak nemali zamknutý, pretože otváranie telefónu PIN kódom, nebodaj heslom bolo skutočne nepraktické. Menej bezpečný, avšak lepšie ako nič, bol Vzor. Takže tento systém sa nám páči a biometrická ochrana fungovala na 100%. Snímač odomkne telefón do sekundy, čiže žiadne zdržanie. Žiadne čarovanie prstom po displeji a kreslenie vzoru, žiadne ťukanie na preddefinované zóny ako pri iných značkách. Jednoducho priložíte ukazovák, ktorý na zadnej strane aj tak máte a odomknete telefón.

finger

Po reštarte je vždy potrebné zadať PIN, ktorý si nastavíte pri definovaní ochrany odtlačkom ako záložný prístupový údaj. Hodí sa to napríklad v zime, ak budete mať na rukách palčiaky :-).

(Článok pokračuje na ďalšej stránke)

9.4 Vlajková loď

Huawei Mate S je výkonný a krásny telefón. Využili sme ho na všetko, hranie hier, prezeranie webu, ako mobilnú kanceláriu a na cestách aj ako čítačku elektronických kníh. Samozrejme, toto bol mobil, s ktorým sme si neraz povedali, že vystačíme bez kompaktu.

  • Dizajn a konštrukcia 10
  • Výbava / cena 10
  • Dodatočné funkcie 10
  • Fotografovanie 8
  • Výdrž 9
Značky:
1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.