Skladateľné zariadenie sa začalo pred pár dňami predávať v domovskej Číne.

Spoločnosť Huawei konečne spustila na čínskom trhu predaj Mate X, pričom všetky dostupné zariadenia sa vypredali za menej ako päť minút. S touto správou sa čínska spoločnosť pochválila na sociálnych sieťach. Huawei okamžite naplánoval na dnešný deň ďalší „rýchly výpredaj„. Rovnako ako v predošlých prípadoch, tak aj teraz, sa skladateľný smartfón presne podľa očakávania vypredal a to dokonca v rekordnom čase – za menej ako 60 sekúnd.

Huawei P30 Pro a Huawei Mate X

Mate X ponúka 8-palcový displej s rozlíšením 2480 × 2200 pixelov. Túto uhlopriečku získate v otvorenom stave, kedy sa z telefónu stane malý tablet. V zloženom stave je k dispozícii 6,6-palcový predný displej a 6,38-palcový zadný panel. Zariadenie síce obsahuje čipovú sadu Kirin 980, ale je dostupné s modemom Balong 5000, ktorý umožňuje využívať všetky možnosti 5G pripojenia.

Posledné fámy naznačujú, že druhá generácia modelu Mate X by mohla obsahovať dotykové pero, ktoré sa bude vkladať do rámu. Vylepšenie príde aj pri čipovej sade, takže v modeli 2020 by sme mohli už vidieť moderný a výkonný vlajkový čipset Kirin 990.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.