Informácie o očakávanej novinke sa objavili na stránke Ministerstva priemyslu a IT v Číne.

Huawei už o necelé dva týždne opäť rozšíri svoju strednú triedu smartfónov o tretiu generáciu série Nova. Tá by mala byť predstavená svetu 18. júla v Číne a priniesť by mala viacero skvelých vylepšení. Cena je však stále neznáma, no môžeme očakávať, že nepresiahne sumu 400 eur.

Nova 3 zrejme bude čerpať inšpiráciu v oblasti dizajnu z nedávno predstavenej série P20, ktorá priniesla výrez po vzore iPhonu X. Okrem toho by mala novinka byť vybavená 6,3-palcovým FullView displejom s rozlíšením 2340×1080 px. Vo výbave tretej generácie Nova by sa mal objaviť aj procesor Kirin 710 SoC spoločne so 4 GB pamäte RAM a 64 GB internej pamäte rozšíriteľnej o pamäťovú kartu. Objaviť by sa však mala aj verzia so 6 GB RAM a 128 GB interným úložiskom.

Celodennú výdrž smartfónu bude zabezpečovať pravdepodobne batéria s kapacitou 3 650 mAh a najnovší Android Oreo s nadstavbou EMUI. O dvoch dvojiciach kamier zatiaľ veľa nevieme, no špekuluje sa, že zadná dvojica by mohla mať 24 a 16 megapixelov a predná dvojice 24 a 2 megapixele.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Huawei ako jediná čínska značka zabodoval v rebríčku Forbes

Značky: