Aspoň to tvrdia najnovšie informácie z prostredia spoločnosti.

Huawei P20 lite patril v posledných mesiacoch medzi najlepšie predávané smartfóny. Zároveň je najlacnejším zástupcom modelového radu P20. Priaznivá cena a dobrá výbava ho k úspechu jednoducho predurčili.

Aj v Huawei sú si vedomí toho, že odkaz tohto modelu treba nechať pri živote aj tento rok. S potrebnými dizajnovými vylepšeniami by mohla pripravovaná novinka bez problémov nadviazať na úspechy modelu z roku 2018. Zmeny majú byť najviac viditeľné na zadnej strane – pri zostave až štyroch fotoaparátov, pričom výrazné zmeny sa prejavia aj na prednej strane, kde by sme sa mali dočkať diery v displeji.

Telefón dostane do výbavy 5,84-palcový FullHD+ LCD displej s otvorom pre selfie fotoaparát. P20 lite 2019 dostane do početnej výbavy fotoaparátov hlavný 24 Mpx snímač (f/1.8). Ďalšie tri senzory zatiaľ ešte nie sú známe, ale povráva sa, že jedným z nich bude ToF kamera, ktorá je použitá aj pri Honor View 20. O výkon sa postará Kirin 710 so 4 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko bude dostupné v dvoch veľkostiach so 64 a 128 GB s možnosťou rozšírenia pomocou MicroSD kariet.

Batéria by mala dostať kapacitu 3000 mAh, rovnako ako predchodca. Pri novinke môžeme očakávať aj podporu rýchleho 18W nabíjania. Model P20 lite 2019 by mal byť dostupný v čiernej, modrej a červenej farbe za predpokladanú cenu od 280 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.