Spoločnosť Huawei odhalí ďalšiu svoju vlajkovú loď s označením P20, 27. marca v Paríži. Čínsky gigant plánuje spustiť predaj tria smartfónov krátko po predstavení. P20 ale nebude najvýkonnejšia.

Doplnené 5.3.2018: unikli ceny pre Európu všetkých troch verzií modelu P20:

Staršie informácie už napovedali, že spoločne s modelom P20 sa predstavia aj ďalšie dve zariadenia: P20 Plus a P20 Lite. Vyzerá to nakoniec tak, že Plus bude nahradené prívlastkom Pro. Teda najvýkonnejšia verzia bude niesť označenie P20 ProZdá sa, že táto informácia je potvrdená samotným billboardom Huawei v Barcelone. Áno, je to to isté mesto, kde sa pred pár, doslova hodinami, skončil veľtrh Mobile World Congress 2018 (MWC).

Pútač na podujatie Huawei potvrdzuje názov P20 Pro

Na billboarde sa spomínajú len dva high-end smartfóny spoločnosti Huawei – P20 a P20 Pro, čo má zmysel, pretože P20 Lite bude zariadenie strednej triedy.

Huawei je jedna zo spoločností, ktoré používajú rôzne názvy pre to isté zariadenie, pokiaľ ide o spustenie predaja vo viacerých regiónoch. Ale je nepravdepodobné, že P20 Pro bude mať rôzne názvy pre rôzne trhy. Napriek tomu musíme byť pri Huawei v strehu. Všetko je totiž možné.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Vieme, prečo Huawei nepredstavil vlajkovú loď Huawei P20 už v Barcelone

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.