Výrobca potrebuje viac času, aby doladil nový fotoaparát do dokonalosti.

Huawei predstavil na veľtrhu MWC 2018 svoj nový notebook MateBook X Pro a tiež tablety radu MediaPad 5. Pôvodne sa však očakávalo oznámenie vlajkovej lode Huawei P20. Tú Huawei nakoniec predstaví o mesiac na samostatnej tlačovej konferencii v Paríži.

Je zrejmé, že viacero ľudí sa pýta, prečo sa Huawei rozhodol pre tento krok. Dôvod sme sa dozvedeli priamo od riaditeľa spoločnosti počas interview. Richard Yu sa vyjadril, že Huawei potrebuje viac času, aby doladil nový fotoaparát do dokonalosti. Je totiž verejným tajomstvom, že niektoré modely Huawei P20 ponúknu trojitý zadný fotoaparát a Huawei potrebuje, aby fungoval na 100% z hľadiska softvéru aj hardvéru.

V minulosti sa totiž viackrát stávalo, že Huawei predstavil nový telefón a priamo na tlačovej konferencii ho poskytol novinárom na testovanie. Telefóny často nemali finálny softvér a nefotili tak dobre, ako by mali. Výrobca síce časom fotoaparát softvérovo vylepšil, avšak prvé recenzie už často boli na svete. V prípade Huawei P20 si to Huawei nemôže dovoliť. Trojitý fotoaparát je hlavným lákadlom novinky a musí fungovať na 100% od momentu, kedy Huawei sprístupní telefóny na testovanie.

Druhým dôvodom neskoršieho predstavenia je aj fakt, že Huawei chce uviesť telefóny na trh prakticky hneď po predstavení. V minulosti sa často čakalo na predstavené novinky mesiac aj dlhšie. Huawei P20 by sa však mal objaviť v obchodoch rýchlejšie. Detaily zistíme 27. marca v Paríži.

Mimochodom, Richard už Huawei P20 používa. Mal ho pri sebe aj v Barcelone, z diaľky nám ho ukázal, ale detailný pohľad na novinku nám nedoprial. Riaditeľ Huaweiu sa tiež vyjadril k medziročnému postupnému zdražovaniu telefónov. Podľa jeho slov sa tomu nedá vyhnúť, ak chcú firmy investovať do vývoja a výskumu nových technológií.

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Huawei MateBook X Pro je prvý notebook s webkamerou priamo v klávesnici (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit