Verzia systému Android sa však nezmenila.

Huawei začal distribuovať aktualizáciu na najnovšiu verziu svojej nadstavby EMUI pre vlajkové lode P40 Pro a Mate 40 Pro. Aktualizáciu sme počas uplynulých dní dostali na oba telefóny, ktoré máme k dispozícii v redakcii.

Veľkosť aktualizácie je takmer 6 GB a jej označenie je 12.0.0.218 v prípade oboch telefónov. Kľúčová informácia je, že nadstavba EMUI 12 pre Mate 40 Pro aj P40 Pro je založená na jadre systému Android 10. Pre porovnanie – Huawei nova 9 aj P50 Pro majú EMUI 12 s jadrom Android 11.

Aktualizácia na EMUI 12 prináša optimalizáciu používateľského rozhrania. Všimnete si nové fonty, zopár drobných grafických úprav dizajnu a takisto aj nové rozdelenie horného panelu – jeho ľavá časť obsahuje notifikácie a pravá časť obsahuje centrum rýchlych akcií. V rámci tohto centra je v EMUI 12 zabudovaný nový widget na rýchle prepojenie s ostatnými zariadeniami v rámci Huawei ekosystému.

Výborné je, že pokiaľ máte Huawei smartfón aj notebook, môžete k úložisku telefónu pristupovať bezdrôtovo cez Prieskumníka vo vašom MateBooku. Kompletný zoznam noviniek, ako ich uvádza výrobca, si môžete pozrieť na priložených screenshotoch. Tento zoznam je totožný pre oba telefóny.

EMUI 12 pre Huawei Mate 40 ProZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
EMUI 12 pre Huawei Mate 40 Pro

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit