Náhrada nielen za fotoaparát, ale aj za videokameru

Huawei vždy patril k špičke v segmente mobilnej fotografie a P40 Pro je toho dôkazom. Jednotlivé zadné senzory sa mierne alebo výraznejšie vylepšili, čo je vidieť aj na výsledných fotkách. Z praktického hľadiska však veľmi oceňujeme zvýšenú kvalitu videa a nie je to dané iba podporou záznamu do 4K pri 60 fps.

Huawei vylepšil video vďaka použitiu 40 Mpx Cine senzora, veľmi pekné video robí aj 50 Mpx hlavný senzor. Pozrite si našu videorecenziu, nájdete v nej niekoľko ukážok. Periskop sa pri zázname videa aktivuje iba v režime pri 30 fps, režim 60 fps nepodporuje. Pri fotení sa tento zoomovací objektív aktivuje pri dostatku svetla, ale aj v tomto smere je cítiť medzigeneračné zlepšenie oproti P30 Pro.

Pre úplnosť dodajme, že k dispozícii je tiež superspomalené video až do 960 fps vo Full HD, resp. do 7680 fps pri 720p. V ponuke režimov je fotenie vo vysokom rozlíšení, kedy sa naplno využíva 50 Mpx hlavný senzor. Ocenili sme aj profesionálny režim, ktorý umožňuje nastaviť manuálne parametre pre všetky zadné fotoaparáty nielen pri fotení, ale aj pri zázname videa.

Pri nahrávaní videa sme využili priame prepojenie s gimbálom DJI Osmo Mobile 3. Ten umožňuje ovládať systémovú aplikáciu Fotoaparát a je to naozaj skvelá vlastnosť. Rovnako nás potešilo, že systémový Fotoaparát už konečne dokáže rozpoznať a využiť pripojený externý mikrofón, čo v minulosti Huawei telefóny nepodporovali. Mimochodom, stabilizácia telefónu pri zázname videa je veľmi dobrá, ukážky s použitím a bez použitia gimbálu nájdete vo videorecenzii.

Vďaka všetkým týmto vylepšeniam predpokladáme, že Huawei P40 Pro bude konečne prvý telefón od Huawei, ktorý budeme môcť plnohodnotne využívať aj na tvorbu redakčných videí z konferencií, resp. prvých dojmov z redakcie.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro umožňuje priame prepojenie s gimbálom DJI Osmo Mobile 3, čo sme aj využili

Fotogaléria fotiek, ktoré sme nafotili pomocou Huawei P40 Pro

Fotografie v pôvodnom rozlíšení si môžete pozrieť alebo stiahnuť z tohto webového odkazu. V článku sú použité zmenšené verzie fotiek, ktoré môžu skresľovať reálnu kvalitu. Ďalšie ukážky toho, ako fotí Huawei P40 Pro, si môžete v samostatnom článku Huawei P40 Pro: Takto vyzerá Banská Štiavnica a nočná Bratislava objektívom novej vlajkovej lode.

Vľavo selfie z Galaxy S20 Ultra, vpravo z Huawei P40 Pro

Vľavo selfie fotka v normálnom režime, vpravo v režime portrét s rozmazaným pozadím

Denné fotky, ktoré sme odfotili pomocou Huawei P40 Pro. Originály si môžete pozrieť alebo stiahnuť tu. Odporúčame to – pri pozeraní originálov môžete priamo z ich názvu zistiť, či sme ich získali hlavným fotoaparátom (1x v názve), ultraširokouhlým fotoaparátom (sirokac v názve) alebo periskopom (5x, resp. 10x v názve):

Nočné fotky, ktoré sme odfotili pomocou Huawei P40 Pro. Originály si môžete pozrieť alebo stiahnuť tu. Odporúčame to – pri pozeraní originálov môžete priamo z ich názvu zistiť, či sme ich získali hlavným fotoaparátom (1x v názve), ultraširokouhlým fotoaparátom (sirokac v názve) alebo periskopom (5x v názve) a či sme použili nočný režim (nocny-rezim v názve) alebo nie:

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: Úvod a dizajn
2. strana: Android bez Google služieb a fotoaparáty
3. strana: Záznam videa a fotografie, ktoré sme odfotili pomocou P40 Pro
4. strana: Verdikt a technické parametre

Vypočujte si náš podcast o nových smartfónoch Huawei P40 a Huawei službách. Dá sa žiť bez Googlu?

Dotyk môžete počúvať zadarmo cez: Apple podcasty | Google podcasty | Spotify | Google Music|Podbean

Všetky diely podcastu Dotyk nájdete tu.

1 2 3 4

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit