Začiatok roka 2024 bude na smartfóny skutočne štedrý.

Rok 2023 je za nami a oficiálne môžeme privítať nový rok 2024. S novým rokom prichádzajú aj nové technológie a možnosti, ktoré majú výrobcovia smartfónov či inej elektroniky. Hneď začiatkom roka sa predstavia nové smartfóny, ktoré prídu aj na globálny trh a objavia sa aj na našich predajných pultoch. Ak teda zvažujete kúpu nového telefónu a neviete si vybrať, možno vás inšpirujú nové modely.

Január si na predstavenie nových telefónov vybrali aj popredné značky ako sú Xiaomi, Samsung či OnePlus. V prípade niektorých smartfónov už ide len o dodatočné globálne predstavenie, keďže tieto modely sa už na iných trhoch nachádzajú. V každom prípade tento mesiac sa máme bezpochyby na čo tešiť.

Smartfóny zo série Samsung Galaxy S24

Jedným z prvých potvrdených predstavení, ktoré sa odohrajú v januári, je predstavenie modelov zo série Samsung Galaxy S24. Samsung si tento rok vybral na predstavenie práve január, pričom bežne sa udalosť s označením Unpacked odohráva vo februári. Predstavenie týchto telefónov v zložení Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra prebehne už 17. januára. Tieto smartfóny pritom už nie sú žiadnym tajomstvom, keďže unikli oficiálne snímky aj ceny týchto zariadení.

Samsung Galaxy S24Zdroj: X.com (@mysterylupin)
Samsung Galaxy S24

Séria Redmi Note 13

Čínske predstavenie modelového radu Redmi Note 13 už prebehlo, tieto smartfóny však už čoskoro privítame aj na globálnom trhu. Už v druhej polovici januára sa majú predstaviť novinky z dielne Xiaomi aj na Slovensku, pričom počet telefónov zatiaľ nie je známy. Unikli však ceny niektorých telefónov, ktoré budú spadať do kategórie strednej, resp. vyššej strednej triedy. Modelový rad Redmi Note 13 však zaujal aj z iného dôvodu, pričom ide o sľúbenú softvérovú podporu a tiež nadstavba MIUI namiesto HyperOS pri predstavení.

OnePlus 12 taktiež príde na globálny trh

Ďalším predstaveným radom smartfónov na globálnom trhu bude v januári OnePlus 12. Táto séria sa má predstaviť už 23. januára, pričom jej čínske predstavenie so sebou nieslo miernu kontroverziu pre nízku kvalitu spracovania. Podľa všetkého však nejde o problém, ktorý by postihoval všetky smartfóny a nepotvrdilo sa ani to, že šlo o predajné a nie testovacie kusy. Modelový rad OnePlus 12 teda už čoskoro zavíta aj na naše predajné pulty a kúpiť si ho budete môcť aj vy.

OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loď

Chýbať nebudú ani herné smartfóny Asus ROG Phone 8

Na globálny trh sa chystajú aj herné smartfóny z dielne spoločnosti Asus. Predstavenie týchto telefónov by malo prebehnúť už 9. januára 2024 počas konferencie CES. Okrem toho, že pôjde o herné smartfóny, o nich vieme len menšie detaily ohľadom dizajnu, ktorý by mal byť modernejší. Ako to už pri herných smartfónoch však býva, očakávať môžeme aj kvalitný 165 Hz displej, ktorý zaistí používateľom skvelý herný zážitok.

Tieto, no aj ďalšie smartfóny sa predstavia už začiatkom roka 2024. Rozpráva sa napríklad o predstavení nových telefónov od POCO a na predstavenie sa pripravuje aj Realme, ktoré má smelé plány do nového roka. Január teda bude štedrý na nové modely a ak plánujete kúpu nejakého nového, možno sa potešíte práve niektorým z nich.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.