Pomer cena/výkon je veľmi lákavý.

Huawei začiatkom mesiaca predstavil novú vlajkovú loď Huawei P9, vrátane verzie Plus. Na trh sa chystá aj lacnejší variant Lite, oficiálne o ňom informuje nemecký portál teltarif.de. Podľa zverejnených správ ponúkne 5,2-palcový displej s rozlíšením Full HD.

Rovnakou črtou s plnohodnotnou P9 je aj kovová konštrukcia, snímač odtlačkov prstov na chrbáte zariadenia a 3000 mAh batéria. P9 Lite má rovnakú operačnú pamäť o veľkosti 3 GB RAM (v niektorých regiónoch bude v predaji verzia s 2 GB RAM), avšak polovičné úložisko – kapacita je 16 GB. Smartfón má taktiež slabší procesor, konkrétne ide o model Kirin 650.

Duálny Leica fotoaparát, ktorým sa Huawei P9 odlišuje od konkurenčných modelov v tomto prípade chýba, P9 Lite ponúka iba štandardný 13MP zadný fotoaparát. Operačný systém neprekvapí, je to Android 6.0 s nadstavbou EMUI 4.1. Huawei P9 Lite by sa mal dostať do predaja v máji s cenou 299 EUR. Informácie o dostupnosti pre náš trh a či bude v predaji aj Dual SIM verzia, zatiaľ nemáme.

Zdroj: Teltarif

Prečítajte si aj:

Huawei P9 – svetovo očakávané smartfóny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit