Táto dvojica sa spolu predstaví už čoskoro.

Generálny riaditeľ spoločnosti Huawei, Richard Yu potvrdil, že pripravované novinky z modelového radu Mate 20 prídu v októbri.  Týmto vyjadrením iba potvrdil už dávnejšie predpokladaný termín predstavenia očakávaných smartfónov.

Kirin 980 sa tak stane prvým komerčne dostupným 7nm čipsetom na svete. Nová čipová sada bude o 20 % rýchlejšia a o 40 % efektívnejšia ako Kirin 970. Bude mať jadrá procesora taktované na 2,8 GHz.

Samotný procesor Kirin 980 predstaví Huawei už o niekoľko dní na kongrese IFA v Berlíne. Pokiaľ sa pozrieme bližšie na sériu Huawei Mate 20, tak tá bude pozostávať zo zariadení Mate 20, Mate 20 Pro a Mate 20 Lite. O modeli Mate 20 vieme toho stále pomerne málo. Pred pár dňami sme sa pritom dozvedeli zopár zaujímavých informácií, ktoré potvrdzujú dve špičkové funkcie.

Väčšia pozornosť sa ušla modelu Mate 20 Lite o ktorom vieme, že príde s 6,3-palcovým displejom s výrezom a duálnym hlavným fotoaparátom. Menej vybavený model zo série Mate 20 dostane čipset Kirin 710. Model Mate 20 Pro, o ktorom prakticky sa zatiaľ skoro nič nevie, by mal priniesť aj do tretice displej s výrezom. Uhlopriečka by sa mala nepatrne zmenšiť na 6,25-palca.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Hey+ je vážnym konkurentom náramku Mi Band 3. Ponúkne väčší, no najmä farebný displej

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.