Aj séria Huawei Nova sa dočká skladateľného smartfónu.

Modelový rad Huawei Nova zvyčajne ponúka smartfóny z kategórie dobre vybavenej strednej triedy. Tie sú teda lacnejšie v porovnaní s vlajkovými loďami a prémiovo vybavenými smartfónmi, čo bude platiť aj v prípade nového skladateľného modelu. Prvý telefón typu flip totiž zavíta do tejto série a predstavený bude už o pár dní.

Nový model s označením Huawei Nova Flip sa objavil aj na videu, kde kompletne odhalil svoj dizajn. Toto video zverejnil aj výrobca na sociálnej sieti Weibo, odkiaľ sa začalo šíriť do rôznych kútov sveta. Dizajn skladateľného smartfónu série Nova je prinajmenšom zaujímavý, no nenasleduje dnešné trendy skladateľných smartfónov, ktoré tento rok propaguje napríklad Samsung či Xiaomi.

Huawei Nova Flip na videu

Smartfón s označením Huawei Nova Flip ponúkne menší displej na zadnej strane. Práve v tomto smere sa bude teda tento telefón odlišovať od tohtoročných flipových modelov, ktoré sa snažia propagovať čo najväčšie vonkajšie displeje. Huawei Nova Flip však vsadí na štvorcový menší displej, ktorý však bude stále väčší ako ten, ktorý výrobca nasadil do modelu Pocket 2. Výbava smartfónu zatiaľ nie je príliš jasná a odhadovať ju môžeme len na základe videa.

Na videu sa smartfón objavil s dvomi snímačmi fotoaparátu na zadnej strane a selfie fotoaparátom vo vnútornej časti. Snímač odtlačkov prstov sa bude nachádzať v tlačidle vypínania smartfónu, teda v bočnej časti telefónu. Huawei Nova Flip by mal byť predstavený v Číne, globálna dostupnosť zariadenia zatiaľ nie je známa. Je však pravdepodobné, že tento flipový model bude lacnejší v porovnaní s dnešnými skladateľnými smartfónmi a Huawei si ho ponechá len na čínskom trhu.

Predstavenie modelu Huawei Nova Flip, rovnako ako aj ďalších zariadení, prebehne už 6. augusta. Popri flipovom smartfóne by sa mohol objaviť aj notebook či tablety, väčšina zariadení ale bude pravdepodobne určená len pre Čínu.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.