HiSilicon Factory sa už pripravuje.

O prácach na novom čipsete spoločnosti Huawei vieme už nejaký čas. Teraz však dostávame do rúk nové informácie, ktoré do celej problematiky vnášajú viac svetla. Portál HuaweiCentral informuje, že Huawei sa už na celý proces výroby pripravil. Podľa informácií sa predpokladá, že s výrobou začne postupne, od budúceho roka.

Z prvého pohľadu je to veľká novinka a príprava spoločnosti Huawei na vstup do odvetvia výroby čipov je veľkou témou. Na druhej strane HiSilicon, dcérska spoločnosť Huawei pre navrhovanie čipov, má silné technologické zázemie, ktoré rozhodne nie je v snahe uviesť nový čipset vôbec na škodu. 

Továreň Huawei Hisillicon vo Wu-chane, Zdroj: HuaweiCentral

V súčasnosti má Výskumný ústav spoločnosti Huawei vo Wuhane takmer 10 000 pracovníkov, ktorí sa zaoberajú hlavne výskumom a vývojom optických komunikačných zariadení, čipov HiSilicon a automobilových laserových radarov. Niektoré médiá uviedli, že HiSilicon je jediná spoločnosť v Číne, ktorá má schopnosť vyvíjať koherentný optický DSP čipset.

Cesta k vlastnému čipu bude ešte náročná, pretože si vyžaduje ďalší výskum a vývoj pokročilých čipsetov. Pre spoločnosť to bude po HarmonyOS určite prospešné, pokiaľ si vyvinie vlastnú čipovú sadu pre smartfóny a ďalšie zariadenia internetu vecí.

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.