Huawei už do vývoja investoval viac ako 100 miliónov dolárov.

Richard Yu, riaditeľ spotrebiteľskej divízie spoločnosti Huawei, v rozhovore pre čínske média prezradil informácie o aktuálnom stave vývoja operačného systému HarmonyOS. Na správu upozornil portál Huawei Central.

Yu tvrdí, že Huawei už investoval do vývoja vlastného operačného systému viac ako 100 miliónov amerických dolárov a že aktuálne ponúka používateľský zážitok na úrovni 70 až 80% platformy Android. Kvalita systému HarmonyOS sa podľa riaditeľa Huawei zlepšuje každým dňom.

Yu nedávno zmenil rétoriku z hľadiska otázok, ktoré súvisia s príchodom prvých HarmonyOS smartfónov na trh. Doteraz tieto otázky nekomentoval a odmietal správy, že by sa tak stalo tento rok. Najnovšie však tvrdí, že prvé smartfóny s HarmonyOS by sa mohli objaviť na trhu už budúci rok.

Čas ukáže, akú stratégiu Huawei zvolí. S HarmonyOS bude možnože spočiatku experimentovať iba na čínskom trhu. Podľa dostupných informácií chce totiž aj naďalej primárne využívať platformu Android – dokedy bude dostupná ako open source.

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Ktoré Huawei telefóny majú Google služby a ktoré nie? (DOPLNENÉ k 13. 8.)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit