Čínska spoločnosť sa spolieha na francúzsky Devialet.

Nové vlajkové TWS slúchadlá Huawei FreeBuds Pro 2 by mali byť na trh uvedené už tento mesiac s cenou približne 200 eur. Rovnakú sme už mohli vidieť aj pri uvedení prvej generácie FreeBuds Pro.

Aj napriek tomu, že už prvá verzia bola skvelá, tak Huawei sa rozhodol pri novinke použiť duálne meniče, ktoré budú basy a výšky spracovávať samostatne. Aj vďaka tomuto riešeniu tak výrobca dosiahne frekvenčný rozsah v rozmedzí 14 Hz až 48 000 Hz.

Významnú úlohu vo zvuku by mala zohrať aj značka Devialet, ktorá sa venuje prémiovému audiu. Okrem toho, slúchadlá budú mať aj certifikáciu Hi-Res Audio Wireless, ako aj trojitý adaptívny ekvalizér, ktorý umožní používateľovi dosiahnuť ešte lepšiu kontrolu nad zvukom.

Vylepšenia sa dostanú aj do spracovania zvuku pomocou ANC. To by malo byť tentokrát ešte efektívnejšie (– 47 dB oproti modelu FreeBuds Pro s – 40 dB). K dosiahnutiu tejto úrovne odhlučnenia sa budú využívať tri mikrofóny a algoritmy umelej inteligencie.

Zdá sa však, že je aj oblasť, pri ktorej nové FreeBuds Pro 2 nebudú až tak žiariť. Ide o výdrž batérie, ktorá by mala byť údajne iba 6,5 hodiny prehrávania s vypnutým ANC, čo nie je žiadny hviezdny údaj. Vylepšené však bude nabíjacie puzdro, ktoré pomôže dosiahnuť celkovú výdrž až 30 hodín (slúchadlá + puzdro).

Nové FreeBuds Pro 2 by mali mať aj odolnosť na úrovni IP54, čo znamená, že im nebude vadiť, keď zmoknú, ale ponorenie do vody bude pre nich fatálne. Slúchadlá budú dostupné vo farbách Blue Silver, Frost Silver and Ceramic White.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.