Nie každá spoločnosť má rovnaký pohľad na inovácie, ktoré prinášajú ich konkurenti.

Reakcia na nedávno predstavený vlajkový model od Samsungu nenechala na seba dlho čakať. V podstate krátko po predstavení Note 9, vydal Huawei vo svojom Twitter účte zaujímavý odkaz, v ktorom si doberá Samsung.

V prvom rade vyzdvihuje reálne vylepšenia, ktoré prišli začiatkom roka s modelom P20 Pro. Tie sa podľa slov Huawei aj dajú reálne využívať každý deň. Medzi hlavné vylepšenia patrí trojica fotoaparátov s rozlíšením až 40 Mpx a 5-násobným bezstratovým zoomom. Je toho pomerne veľa a Huawei otvára obzory a upriamuje pohľad na prichádzajúcu generáciu Mate so slovami: “Predstavte si, čo príde ako ďalšie…

V Tweete sa spomína, že skutočné medzigeneračné inovácie sa udiali pri obmene modelov P10 Plus s modelom P20 Pro. Je jasné, že Huawei naráža na pomerne malý upgrade pri najnovšom Note 9. Dalo by sa povedať, že Note 8 bol oveľa lepší základ pre ďalšiu generáciu, ktorá mohla priniesť viac inovácií.

Huawei sa momentálne usilovne pripravuje na príchod Mate 20 Pro. To pritom rozhodne neznamená, že ďalším vylepšením budú štyri fotoaparáty. Bude sa sústrediť na vylepšenie kvality a výkonu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Slovenské predstavenie – Samsung Galaxy Note 9, Galaxy Watch a Tab S4

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.