Výrezy v displejoch môžeme vidieť takmer na všetkých nových smartfónoch.

Je iba na samotnom výrobcovi, aké tvary a pomenovania im dajú. Postupom času sa začali pochopiteľne zmenšovať a na vlajkových lodiach tak môžeme v týchto dňoch vidieť výrezy v tvare kvapky a pri niektorých dokonca aj evolučné diery v displejoch. Vízia do blízkej budúcnosti je jasná – odstrániť výrezy úplne. Práve pre dosiahnutie tohto cieľa si výrobcovia patentujú svoje predstavy s možnými riešeniami tohto problému a Huawei na to ide vcelku zvláštnym spôsobom.

Smartfón z patentových dokumentov obsahuje podľa očakávania “neporušený” displej. V spodnej časti je vidieť samozrejme malá brada a po bokoch malé rámiky. Nieketorí čínsky výrobcovia začali využívať vyskakovacie predné kamery, prípadne moduly, ibaže pri patente od Huawei sa zdá, že výrobca má na celú problematiku aj iný pohľad. Pre umiestnenie slúchadla, kamier a senzorov by sa mohla využívať zaoblená časť hornej časti smartfónu.

Toto riešenie prináša hrubšiu strednú časť čela, kratšie a zaoblené okraje zariadenia. V strednej časti budú pochopiteľne sústredené všetky potrebné hardvérové prvky. Toto riešenie pomôže ušetriť náklady za rôzne pohyblivé mechanizmy a umožní maximalizovať zobrazovacie schopnosti smartfónu. Rovnako pomôže zachovať rozmery zariadenia v akceptovateľných hodnotách, aj keď sa niekedy výrobcom podarí vyrobiť skutočné “lopaty”.

Okrem iného, toto riešenie vyzerá podstatne lepšie, ako nedávno patentovaný reverzný výrez od Xiaomi.

Podobne ako pri Xiaomi, tak aj v prípade použitia tohto dizajnového prvku sa predpokladá, že bude použitý výlučne v strednej alebo základnej triede smartfónov. Aj napriek tomu, že tento patent je už podaný, tak stále to nie je zárukou toho, že sa ho aj skutočne dočkáme v nejakom zariadení.

Zdroj: TigerMobiles, PhoneArena

Prečítajte si aj:

Oppo pripravuje pre Reno 10× Zoom vítanú aktualizáciu. Fotoaparátom prekoná aj Huawei P30 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.