Či ho niekedy vyrobí je otázne.

Huawei o pár dní predstaví svoju vlajkovú loď P30. Na internete sa však objavili informácie o novom patente, ktorý by mohol naznačovať, akým smerom sa bude čínsky výrobca uberať v budúcnosti.

Nový patent prezentuje smartfón s dvoma displejmi. Predný pokrýva prakticky celú prednú stranu a pripomína očakávaný dizajn modelu P30 Pro, avšak s ešte menším výrezom. Druhý displej je umiestnený na zadnej strane a má štvorcový tvar. Patent nepopisuje, na čo sa bude druhý displej využívať. Dá sa špekulovať, že by sa mohol využiť ako zrkadlo alebo pri fotení selfie fotiek pomocou zadného fotoaparátu. Teoreticky by mohol fungovať na zobrazovanie notifikácií a ďalších informácií.

Patent prezrádza, že telefón bude mať vo výbave aj periskop so štvorcovým objektívom, ktorý dostane do výbavy Huawei P30 Pro. Huawei to už oficiálne potvrdil. Umiestnenie fotoaparátov však pripomína dizajn nových modelov od Samsungu. Mimochodom, patent naznačuje aj zabudovanie 3,5 mm jacku do výbavy.

Uvidíme, či Huawei niekedy takýto smartfón predstaví. Teoreticky by sme sa mohli dočkať už v prípade modelu Mate 30.

Huawei smartfón s dvoma displejmi. Patent a jeho vizualizácia. Zdroj: letsgodigital

Zdroj: letsgodigital

Prečítajte si aj:

Ďalšie detaily o Huawei P30 Pro: Objavili sa predpokladané špecifikácie a výsledky testov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit