S modelom Mate 60 Pro sa má Huawei vrátiť medzi obľúbených výrobcov.

Čínska spoločnosť Huawei v minulosti patrila medzi TOP výrobcov na mnohých trhoch. Svoje miesto si našla aj na Slovensku, resp. v rámci európskeho regiónu. Po tom ako vláda USA uvalila na bývalého giganta sankcie, začali predaje ich smartfónov výrazne klesať. Dnes by sme tak smartfóny od tejto spoločnosti hľadali v našom regióne o niečo ťažšie.

V poslednej dobe sa však spoločnosti začalo dariť najmä na čínskom trhu. Portál ithome.com teraz avšak informuje o tom, že nové smartfóny by sa mali vrátiť vo veľkom aj do Európy či celkovo na globálny trh. Spoločnosť Huawei tak má veľké plány, ktoré chce začať napĺňať novým smartfónom.

Huawei Mate 60 Pro má začať novú éru spoločnosti

Temné časy spoločnosti Huawei majú byť na konci. Nové smartfóny z dielne bývalého čínskeho giganta začínajú prichádzať na trh a postupne sa predávať aj na globálnom trhu. Dôkazom je aj predaj modelu P60 Pro, ktorý sa objavil aj v Európe. Podľa aktuálnych informácií ale s príchodom modelu Mate 60 Pro má začať nová éra, ktorá prinesie návrat spoločnosti medzi gigantov v priemysle so smartfónmi.

Huawei Mate 60 ProZdroj: Huawei
Huawei Mate 60 Pro

V súčasnosti má čínsky výrobca vytvárať akýsi plán, ktorý by mal pomôcť predajom smartfónov aj mimo čínsky región. Súčasťou tohto plánu by mal byť aj model Huawei Mate 60 Pro, ktorého globálna dostupnosť zatiaľ nie je známa. Ak by sa však na našom trhu objavil, spoločnosť by s ním mohla mať veľké plány.

Huawei pracuje aj na využití 5G technológie

Veľkým hendikepom smartfónov od spoločnosti Huawei je to, že modely nemôžu využívať oficiálne Google služby a zároveň ani 5G pripojenie k sieti. Aj keď majú vo výbave čipset, ktorý by toto pripojenie do siete piatej generácie umožnil, tak sú modely o túto súčasť ochudobnené. Už skoršie úniky však poukazovali na to, že Huawei má zapracovať aj na tejto možnosti.

Ako sme už spomenuli, výrobcovi sa v rámci čínskeho trhu darí, pričom modely na domácom trhu využívajú systém Harmony OS. Ten má rovnako za cieľ vyrovnať sa Androidu, čo by v konečnom dôsledku mohlo používateľom pomôcť rozhodnúť sa práve pre model od tejto spoločnosti.

Zdroj: ithome.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.