Už rokuje s ostatnými výrobcami.

Huawei predstavil svoju novú vlajkovú loď Mate 20 Pro, ktorá prináša niekoľko inovácií. Jednou z nich je aj podpora pre tzv. NM karty. Ide o skratku pre Nano Memory, ktorá označuje pamäťovú kartu o veľkosti nano SIM karty. Tá bude dostupná vo veľkostiach 128 GB a 256 GB a ponúkne prenosové rýchlosti až do 90 MB/s.

Čínsky výrobca si však nechce nechať túto technológiu iba pre seba. Podľa portálu Android Authority, ktorý cituje riaditeľa spoločnosti, Richarda Yu, ju Huawei ponúkne aj ostatným výrobcom. Huawei je aktuálne držiteľom patentov pre NM kartu a jej jediným výrobcom. Yu však tvrdí, že ju môže vyrobiť hociktorá spoločnosť, ktorá dnes produkuje microSD karty a verí, že sa tak v budúcnosti aj stane.

Huawei zatiaľ nemá licenčné poplatky za túto technológiu, v budúcnosti sa to môže zmeniť. Je zrejmé, že prínos tejto karty spočíva najmä v ušetrení miesta pri navrhovaní vnútorných komponentov v telefónoch.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 20 Pro: Je to najlepší smartfón za rok 2018?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit