Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Towercom spúšťa novú službu v spolupráci s RTVS od piatka 4. mája. Dostupná bude pre domácnosti, ktoré sledujú televíziu cez anténu.

Novinka umožní používať televízny prijímač nielen pre klasický príjem televízneho vysielania, ale tiež pre zobrazenie multimediálneho obsahu pomocou pripojenia z internetu. Vysielanie cez anténu tak ponúkne funkciu time-shift, ktorá umožňuje spätné prehrávanie programov 24 hodín dozadu a tiež službu 7-dňového archívu vlastnej tvorby.

„Všetky naše kroky smerujú k zvyšovaniu diváckeho komfortu a podpore DVB-T vysielania, čiže vysielania cez anténu. V spolupráci s vysielateľmi  chceme dať divákovi na výber, čo c a kedy chce pozerať,“ povedal o HbbTV generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl.

Pre príjem hybridného vysielania budú diváci potrebovať zariadenie s podporou HbbTV štandardu a pripojenie k internetu. Na väčšine smart zariadení sa HbbTV spúšťa štandardne stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní.

Špeciálne pre MS v hokeji opäť ponúkne Towercom divákom v spolupráci s RTVS aplikáciu, vďaka ktorej umožní prostredníctvom  HbbTV (hybridnej televízie) sledovať  paralélny zápas na MS v hokeji.

“Aplikácia umožní sledovanie alterantívneho hokejového zápasu, ktorý v danej chvíli nie je vysielaný v rámci klasického vysielania. V praxi to znamená, že divák si bude môcť zvoliť sledovanie ktoréhokoľvek zápasu a sledovať ho naživo,” vysvetlil technický riaditeľ Towercomu Zsolt Nagy.

Jedinou podmienkou je mať smart televízor, ktorý podporuje technológiu HbbTV. „Sme veľmi radi, že môžeme divákom a fanúšikom hokeja vďaka službe hybridnej televízie ponúknuť plnohodnotný zážitok z hokejového šampionátu. Samotný TV signál z podujatí tejto kategórie je vyrábaný v najvyššej kvalite, čo s podporou moderných technológií ešte umocníme, “ uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko

Majstrovstvá sveta v hokeji sa začínajú v piatok 4. Mája o 16:15 zápasmi Rusko – Francúzsko a Kanada – USA. Slovenskí hokejisti na svoj prvý zápas nastúpia v sobotu o 20:15, v mimoriadne atraktívnom súboji proti Česku.   

Viac o sledovaní Majstrovstiev sveta v hokeji

https://touchit.sk/ako-sledovat-majstrovstva-sveta-v-ladovom-hokeji-2018-na-pocitaci-a-smartfone/168361

Značky: