Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firmy po celom svete by mali urgentne zakomponovať sprísnenú hygienu mobilných telefónov pri príprave na návrat do každodenného pracovného života svojich zamestnancov, tvrdí Dr. Simon Clarke, bunkový mikrobiológ na prestížnej univerzite a jeden z top mikrobiológov z Veľkej Británie.

Podľa Dr. Clarka by sa čistota smartfónov mala zaradiť medzi kľúčové veci, na ktoré by mal každý pracovník počas pracovného dňa myslieť. Zároveň upozorňuje, že by sme mali zmeniť svoje správanie pri používaní mobilných telefónov, predovšetkým v práci a pri cestovaní verejnou dopravou, kde najčastejšie riskujeme kontamináciu vírusom, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19.

Kľúčové rady a zvyky, ktoré Dr. Clarke odporúča pre zamestnancov, zahŕňajú:

  • Vyhýbať sa používaniu mobilných telefónov počas cestovania verejnou hromadnou dopravou
  • Minimalizovať využívanie telefónu na súkromné účely počas pracovnej doby a využívať ho iba na nevyhnutné pracovné účely
  • Čistiť si nielen ruky, ale aj telefón pred tým, než odídete z práce domov a akonáhle dorazíte domov – myslite na to, že ak sú vaše ruky kontaminované, rovnako kontaminovaný je aj váš telefón
  • Pokiaľ možno, používať telefóny, ktoré sú odolné a je ich možné umývať dezinfekčným prostriedkom, mydlovou vodou či alkoholom

Smartfóny sú vďačným úložiskom pre mikroorganizmy a majú potenciál šíriť patogény, ako napríklad vírus spôsobujúci Covid-19,” hovorí Dr. Clarke. “Používame ich denne, dotýkame sa ich rukami, ktorými sa potom dotýkame tváre. Ak si zakašlete alebo kýchnete, kvapôčky sa prenášajú na váš telefón. Našťastie sa umývanie rúk veľmi rýchlo u ľudí osvojilo, no v momente ako opätovne chytíte svoj telefón, vaše ruky môžu byť opäť kontaminované. Vylepšením nových hygienických štandardov pre všetkých zamestnancov zvyšujeme bezpečnosť pracoviska pre všetkých,” dodal.

Dr. Clarke verí, že telefóny, ktoré môžu byť denne umývané viackrát rôznymi čistiacimi prostriedkami, môžu zohrať kľúčovú rolu pri znížení šírenia vírusu spôsobujúceho Covid-19. Telefóny značky Cat, na rozdiel od iných, môžu byť opakovane hygienicky čistené horúcou mydlovou vodou, dezinfekčným prostriedkom či alkoholom. Tým, že sú telefóny odolnejšie voči rôznym podmienkam, než klasické smartfóny, môžu byť čistené dôkladnejšie, efektívnejšie a častejšie. Vďaka tomu sú telefóny ľahšie zbaviteľné nebezpečných vírusov a mikroorganizmov. Odolné telefóny značky Cat môžu byť čistené rovnakou silou a rýchlosťou, akou si pracovníci umývajú ruky bez strachu, že by poškodili svoj mobilný telefón. Aj preto sú telefóny značky Cat často využívané záchrannými zložkami bojujúcimi doslova v prvej línii.

Značka Cat pripravila sériu videí, ktoré je možné nájsť na Facebooku, kde ukazuje, ako je možné jednotlivé modely umývať v horúcej mydlovej vode, saponátom, antibaktériálnym sprejom, alkoholom či dezinfekčnými prostriedkami.

 

Značky: