Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HyperX, herná divízia spoločnosti Kingston Technology Company, Inc., dnes predstavila dva nové prírastky do svojho radu herných klávesníc, ktoré získali mnohé ocenenia a ktoré používajú hráči eSports na špičkovej úrovni.

Ich úplné názvy sú HyperX Alloy FPS Mechanical Pro Gaming Keyboard a Alloy Elite Mechanical Gaming Keyboard. HyperX dodáva všetky druhy herných zariadení, ktoré majú tvoriť bezkonkurenčnú hernú súpravu. Klávesnica HyperX Alloy sa môže pochváliť mechanickými spínačmi Cherry MX, svetelnými efektmi, stopercentným anti-ghostingom (podporou súčasného stlačenia viacerých kláves naraz) a rámu z pevnej ocele pre skvelý pocit pri hraní, aký skalný hráči od značky HyperX očakávajú.

„Naším cieľom je neustále zvyšovať latku možností osobného prispôsobenia a pohodlia, a preto má HyperX veľkú radosť, že môže predstaviť novú klávesnicu HyperX Alloy Elite s mechanickými spínačmi Cherry MX, odnímateľnou opierkou pre zápästie a upraviteľnými svetelnými efektmi. Špeciálne pre priaznivcov klávesníc bez numerického bloku sme navrhli v laboratóriách HyperX model Alloy FPS Pro,“ povedal Ignacio Sune, obchodný riaditeľ pre región EMEA. „Aby sa hráči mohli do hry zapojiť bez čakania, dajú sa možnosti osobného prispôsobenia klávesnice vyvolať aj bez obslužného softvéru.“

Mechanická herná klávesnica Alloy Elite má červené LED podsvietenie tlačidiel, lištu s 18 LED pre svetelné efekty podľa individuálne nastaviteľných režimov a 6 prednastavených režimov podsvietenia. Odolnosť klávesnice Alloy Elite zaručuje solídny oceľový rám. K dispozícii sú aj samostatné tlačidlá pre ovládanie multimédií a veľké rolovacie koliesko spolu s tlačidlami pre rýchle voľby nastavenia jasu, svetelných efektov a herných režimov.

Klávesnica Alloy Elite má navyše priechodný port USB 2.0, textúrované tlačidlá WASD v titánovej farbe a plnú podporu stlačenia viacerých kláves naraz. Nie je potrebné inštalovať žiadny softvér – klávesnica Alloy Elite je pripravená pre pripojenie „plug-and-play“ a kvôli ešte väčšiemu pohodliu počas hry má opierku pre zápästie, ktorú možno odňať.

Nová mechanická herná klávesnica Alloy FPS Pro je určená hráčom, ktorí dávajú prednosť verzii bez numerického bloku. Jej výhodou pre hráčov „strieľačiek“ (FPS hier) sú menšie rozmery, vďaka čomu majú viac priestoru na stole pre pohyb s myšou a nič im nebráni posunúť sa na profesionálnu úroveň. Klávesnica Alloy FPS Pro je vytvorená pre profesionálne tímy eSports a zapálených hráčov, ktorí dávajú prednosť kompaktnejšiu prevedeniu. Je tak ideálna pre hranie na cestách.

„Mechanické herné klávesnice HyperX mi od chvíle, kedy som ich začal používať, poskytli skutočnú výhodu nad súpermi. Vďaka kvalite spracovania a funkčnej výbave sa náš tím môže vždy spoľahnúť na konzistentný výkon, čo potrebujeme, aby sme vždy predviedli hranie na najlepšej úrovni,“ povedal Gabriel ‚FalleN‘ Toledo, vedúci tímu CSGO v organizácii SK Gaming. „Každé stlačenie klávesy na klávesniciach HyperX Alloy FPS Pro má dokonalú mieru napnutia a uvoľnenia, aby prsty mohli páliť aj v rýchlych akciách. Klávesnice HyperX majú extra úroveň pohodlia, štýlovosti a praktickosti, aby sa naše hranie mohlo posúvať na vyšší level.“

Vlastnosti a technické parametre mechanickej hernej klávesnice HyperX Alloy Elite:

Spínače: CHERRY MX

Typ: Mechanická

Podsvietenie: Jednofarebné, červené

Svetelné efekty: 6 LED režimov a 4 úrovne jasu

Pripojenie: USB 2.0 (2 USB konektory)

Priechodzí port USB 2.0: Áno

Počet hlásení: 1000 Hz

Anti-ghosting: 100% podpora súčasného stlačenia viacerých kláves

Stlačenie viac kláves naraz: režim N-kláves

Ovládanie multimédií: Áno

Herný režim: Áno

Kompatibilní OS: Windows 10, 8.1, 8.7

Typ kabeláže: Pevne pripojený, opletaný

Dĺžka káblu: 1,8 m

Rozmery: 444 × 226,8 × 36,3 mm

Hmotnosť (klávesnica s káblom): 1467 g

Vlastnosti a technické parametre mechanickej hernej klávesnice HyperX Alloy FPS Pro:

Spínače: CHERRY MX

Typ: Mechanická

Podsvietenie: Jednofarebné, červené

Svetelné efekty: 6 LED režimov a 5 úrovne jasu

Pripojenie: USB 2.0 (1 USB konektory)

Počet hlásení: 1000 Hz

Anti-ghosting: 100% podpora súčasného stlačenia viacerých kláves

Stlačenie viac kláves naraz: režim N-kláves

Ovládanie multimédií: Áno

Herný režim: Áno

Kompatibilní OS: Windows 10, 8.1, 8.7

Typ kabeláže: Odnímateľný, opletaný

Dĺžka káblu: 1,8 m

Rozmery: 359 × 130 × 34,5 mm

Hmotnosť (klávesnica s káblom): 900 g

Technické údaje spínačov Cherry MX:

Typické hodnotyHnedéModréČervené
Ovládacia sila45 cN50 cN45 cN
Zdvih4,0 mm4,0 mm4,0 mm
Hmatová sila55 cN60 cNN/A
Životnosť50 miliónov50 miliónov50 miliónov

Dostupnosť a podpora

Klávesnica HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming Keyboard (139,99 €) bude na výber so spínačmi Cherry MX v modrej, červenej a hnedej verzii a bude k dispozícii prostredníctvom maloobchodnej siete predajní a e-shopov od 21. augusta.

Klávesnice HyperX Alloy FPS Pro Mechanical Gaming Keyboard (99,99 €) už je k dispozícii vo verzii s červeným podsvietením kláves. Obe klávesnice HyperX majú dvojročnú obmedzenú záruku a podporu zákazníckych služieb divízie HyperX, ktorá v danom obore patrí k najlepším. V rôznych krajinách môžu byť dostupné rôzne typy spínačov. Dostupnosť si preto prosím overte u miestneho maloobchodného predajcu alebo v e-shope.