Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti IBM a Visa oznámili, že spolupracujú na zavedení bezpečných platieb prostredníctvom zariadení pripojených k internetu vecí (IoT).

Ide vôbec o prvú spoluprácu takéhoto charakteru, vďaka ktorej sa budú môcť vytvoriť predajné miesta všade tam, kde možno platiť platobnou kartou Visa.

Platobné služby Visa využívajú viac ako tri miliardy ľudí po celom svete. Spojením platobných služieb s kognitívnymi schopnosťami platformy Watson IoT získajú predajcovia možnosť pripojiť sa k miliardám zariadení, senzorov a systémov naprieč všetkými svetadielmi, a budú môcť z nich využiť všetky užitočné informácie. Už dnes túto platformu využíva vyše 6 000 klientov spoločnosti IBM a počty pripojených zariadení sa pohybujú v rádoch miliónov.

IBM a Visa majú spoločnú víziu: umožniť platby prostredníctvom akéhokoľvek zariadenia, či už ide o hodinky, prsteň, domáci spotrebič alebo auto. Vďaka ich spolupráci môžu firmy zaviesť bezpečné platby pre celé produktové rady. Poslúži im pritom nová bezpečnostná technológia Visa Token Service, ktorá nahrádza citlivé údaje na platobných kartách jedinečným digitálnym identifikátorom, prostredníctvom platformy Watson IoT. Podľa najnovších odhadov bude do roku 2020 k internetu pripojených až 20 miliárd zariadení po celom svete. IBM a Visa by mohli sprostredkovávať predaj a platby na veľkej časti z nich.

„Internet vecí doslova mení svet okolo nás. Nielenže pomáha firmám dosahovať predtým nepredstaviteľnú úroveň efektivity, ale tiež dokáže napríklad zabezpečiť, aby nás práčka včas informovala o tom, že potrebuje prací prášok. Kombinácia najvyspelejších IoT technológií na trhu od spoločnosti IBM, s Visa platbami prináša ďalší míľnik pre celosvetový obchod. Platbu bude možné vykonať na akomkoľvek zariadení pripojenom k ​​internetu,“ hovorí Harriet Green, generálna manažérka divízie IBM Watson IoT.

Značky: