Samozrejme kapacitou, nie rozmermi.

Spoločnosť Western Digital predstavila na veľtrhu IFA novú microSD kartu, ktorá ponúka aktuálne najväčší úložný priestor na svete. Nová karta SanDisk Ultra 400GB má kapacitu 400 GB, čo je dvojnásobok v porovnaní s doteraz najväčšou microSD kartou, taktiež značky SanDisk.

Novú 400 GB microSD kartu využijete v kombinácii s viacerými mobilnými zariadeniami, ktoré ponúkajú podporu kariet až do kapacity 2 TB. Príkladom je napr. LG V30. 400 GB karta má 10-ročnú záruku a dokáže uchovať 40 hodín Full HD videa. Ponúka prenosové rýchlosti až do 100 MB/s. Za minútu tak teoreticky dokáže preniesť až 1200 fotiek.

Výrobca tvrdí, že kapacitu dokázal navýšiť vďaka novým technológiám a dizajnu samotnej karty – hoci, tá sa navonok nijak neodlišuje od iných microSD kariet. Western Digital si však nechá za nové technológie a rekordný úložný priestor zaplatiť. Cenu pre náš trh nepoznáme, ale v Amerike sa novinka už predáva za 250 dolárov.

Prečítajte si aj:

IFA 2017: Western Digital Home je ďalší disk, ktorý si vložíte do poličky medzi knihy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit