Ak zaspíte, zariadenie vypne televízor alebo upraví klimatizáciu.

Jednou z hlavných vlastností Internetu vecí bude prepojenie množstva bežných objektov. Samsung zhrnul IoT (Internet of Things) víziu veľmi dobre vo svojom videu, ktoré odporúčame pozrieť. Spravíte si predstavu, čo môžete očakávať od Internetu vecí.

Samsung však neukazoval iba vízie, ale predstavil aj reálny produkt. Nazýva sa SleepSense a je to väčšia podložka, ktorá je umiestnená pod matracom. Zariadenie je vybavené viacerými senzormi a monitoruje kvalitu vášho spánku. Aký máte tep, ako pravidelne dýchate, koľko spíte v štádiu hlbokého spánku atď. Tieto informácie následne prezentuje v reálnom čase prostredníctvom mobilnej aplikácie. Taktiež pripraví sumár.

Predstavenie zariadenia SleepSense začína v čase 1:36

Výbornou funkciou zariadenia je schopnosť komunikovať s ostatnými inteligentnými produktami v domácnosti. V praxi by to malo fungovať takým spôsobom, že ak SleepSense zistí, že ste zaspali, automaticky vypne váš televízor. Zariadenie takisto komunikuje s klimatizáciou a na základe viacerých premenných upravuje nastavenia.

SleepSense sme počas niekoľkých minút vyskúšali priamo na výstave IFA. Zariadenie predstavíme v našom redakčnom videu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit