Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zákazníci IKEA Bratislava sa v júni opäť zapojili do výzvy „Lepší svet sa začína doma“. Tento rok sa spoločnosť IKEA v rámci prebiehajúcej kampane zamerala najmä na tému plytvanie potravinami. Zákazníci mali možnosť prostredníctvom aplikácie IKEA Better living sledovať, ako majú malé zmeny v ich správaní pozitívny dopad na našu planétu. Výzva trvala 10 dní a  súťažiacim sa podarilo prekonať minuloročné výsledky. Najlepších 15 používateľov odmenila IKEA darčekovými poukážkami v hodnote 350, 250, či 180 EUR.

ĎAKUJEME, SLOVENSKO!

 Aj tento rok sa do výzvy v aplikácii IKEA Better living zapojilo takmer 600 Slovákov.

Používatelia v rámci výzvy:

Copyright Peter Brichta 2020 :: www.pbphoto.sk ::

  • predišli vzniku 1 678 kilogramov odpadu, čím prekonali svoj minuloročný výsledok takmer dvojnásobne
  • ušetrili 257 500 litrov vody, čo by stačilo na naplnenie 46 záhradných bazénov alebo 1 362 vaní
  • vyprodukovali o 20 700 kilogramov menej CO2, čo sa rovná zasadeniu 530 stromčekov alebo mesačnej spotrebe elektriny 29 domácností

Medzi najobľúbenejšie aktivity patrili napríklad:

  • Nenechať tiecť vodu zbytočne
  • Naplniť si fľašu vodou z vodovodu
  • Recyklovať 

Nainštalujte si aplikáciu a pokúste sa znížiť svoju klimatickú stopu

Aplikácia IKEA Better living je aj naďalej dostupná zdarma na platformách App storeGoogle Play.  Pri spustení aplikácie vás privíta zoznam tzv. dobrých skutkov, ktoré vám po rozkliknutí prezradia rôzne tipy a zaujímavosti. Používateľ si vždy po vykonaní dobrého skutku danú aktivitu zaznamená. Aplikácia po celý čas skúma celkový efekt správania používateľa. Ten sa tak dozvie napríklad to, koľko počas používania aplikácie ušetril vody alebo ako jeho správanie ovplyvnilo počet kilogramov nevzniknutého odpadu a CO2. Aplikácia IKEA Better living obsahuje až 90 dobrých skutkov, ktoré sú rozdelené do rôznych skupín a je plne funkčná aj mimo vyhlásených oficiálnych výziev.

Copyright Peter Brichta 2020 :: www.pbphoto.sk ::

Fungovanie aplikácie je veľmi intuitívne. Jej rozhranie je navrhnuté podobne ako sociálna sieť. Používatelia môžu sledovať iných používateľov, zdieľať svoje aktivity a tipy, komentovať príspevky, a inšpirovať sa tak navzájom. Aplikácia ponúka aj možnosť tvorby individuálnej súťaže, vďaka ktorej sa môžu používatelia motivovať k lepším výsledkom.

Značky: