IKEA má tento rok v oblasti inteligentnej domácnosti veľké plány.

Nedávne oznámenie spolupráce s čínskym gigantom Xiaomi, vytvorilo partnerstvo za účelom rozšírenia globálneho dosahu internetových platforiem (IoT). Začiatkom decembra sa smart produkty IKEA do domácnosti začali postupne prepájať s aplikáciou Mi Home a asistentom Xiao AI.

Ďalšie významné partnerstvo v oblasti prepojenej domácnosti, vytvorila spoločnosť IKEA už pred nejakým časom. Spolu so Sonos spolupracujú už niekoľko rokov na zvukových zariadeniach a tento rok sa dočkáme prvých plodov ich spolupráce. Po spustení predaja inteligentných okenných žalúzií v  priebehu apríla, bude švédsky maloobchodný gigant pokračovať v rozširovaní ponuky a počas augusta začne predávať inteligentné reproduktory, poháňané systémom Sonos.

Najväčšou výhodou reproduktorov Symfonisk, bude ich možnosť prepojenia s inými zariadeniami Sonos, rovnako ako aj so svietidlami a vypínačmi systému Home Smart od IKEA. Zatiaľ nepoznáme žiadne detaily o cenách alebo dizajne, nakoľko sú ešte v štádiu dokončovania. Nie je vylúčené, že smart reproduktory môžu byť zabudované do nábytku, prípadne pretvorené do originálneho dizajnu IKEA.

Našťastie nebudeme na konečný produkt musieť dlho čakať a pozitívne na celej spolupráci je, že obidve spoločnosti do nej vkladajú veľké nádeje. Sonos sa netají veľkými očakávaniami, a od spolupráce s IKEA očakáva výrazný nárast ďalších produktov v ich ekosystéme.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Recenzia Sonos play:1: Keď je zvuk SMART

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.