Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sharp oznamuje, že jej nový rad farebných tlačových systémov MX-7090N a MX-8090N je už v predaji. Tieto dva nové modely predstavujú inováciu línie ľahkých produkčných tlačiarní, ktoré ponúkajú zlepšenú produktivitu a lepší používateľský komfort v oblasti aj vnútrofiremnej tlače.

Tieto nové modely disponujú zvýšenými rýchlosťami tlače až 80 strán za minútu a rýchlosťami skenovania až 200 snímok za minútu, aby vyhoveli požiadavkám tých najnáročnejších kancelárií alebo tlačových miestností. Upraviteľné používateľské rozhranie Sharp, použité už v prípade kancelárskych produktov formátu A3 a A4, bolo rozšírené taktiež na ľahké produkčné tlačiarne, aby sa uľahčilo riadenie zložitých tlačových úloh. Zariadenia sú ľahko prístupné a ovládateľné pomocou zabudovanej dotykovej obrazovky s uhlopriečkou 15,4 palca.

Medzi ďalšie funkcie na úsporu času sa radí možnosť doplniť toner a papier bez nutnosti kedykoľvek prerušovať prebiehajúcu tlač, ďalej potom schopnosť postupne budovať množinu používateľských profilov dokumentov, úloh a médií, ktoré je možné následne načítať a skrátiť tak vykonávanie opakovaných úloh.

Vedúci tlačových miestností môžu získať vyššiu kontrolu nad tlačovými úlohami vďaka voliteľnému prístupu k Fiery Command WorkStation® priamo z ovládacieho panela MFP. Odstráni sa tak nutnosť ďalších pracovných staníc. Zabudovaný ovládač pomocou celého radu základných aj pokročilých funkcií uľahčuje priame programovanie, ukážku a úpravu tlačových úloh. Ak si to používatelia prajú, je možné tieto modely dodať taktiež s externým ovládačom Fiery s cieľom maximálne využiť výkonný softvér EFI.
Široký rad vstupných a dokončovacích možností dostupných na modeloch MX-7090N a MX-8090N znamená, že majú používatelia flexibilitu vytvárať materiály na kľúč vo vynikajúcej kvalite a podľa požiadaviek jednotlivých tlačových úloh; či už ide o banner, alebo 20-stranovú brožúru bez okrajov. Medzi dokončovacie možnosti sa radí sedlový finišer, korekcia zvlneného papiera a systém GBC SmartPunch. Modulárna konštrukcia so sebou podľa potreby nesie možnosť jednoduchej inovácie.

Alexandr Stočes, Product Manager, Sharp Electronics CEE, uviedol: „Tlačové úlohy môžu prichádzať na poslednú chvíľu, prípadne sa zadanie môže na poslednú chvíľu zmeniť. To však neznamená, že sú podniky pripravené uchýliť sa ku kompromisom v kvalite. V prípade našich ľahkých produkčných tlačiarní sme zaviedli vylepšenia, ktoré zakaždým zaisťujú tú najvyššiu profesionálnu kvalitu výsledku bez ohľadu na to, či ide o malú, alebo veľkú tlačovú úlohu. Súčasne podnikom prinášame ďalšiu úsporu času, zníženie nákladov aj množstva odpadu“.

Modely MX-7090N a MX-8090N sú teraz k dispozícii od spoločnosti Sharp a jej partnerov.

Značky: