Sociálna sieť Instagram má prísť s možnosťou vypnutia statusu prečítanej správy.

Sociálna sieť Instagram spadá pod spoločnosť Meta a jej cieľovou skupinou používateľov sú najmä mladí. Narozdiel od sesterského Facebooku však neponúka také množstvo funkcií a o WhatsAppe, ktorý sa sústreďuje na bezpečnosť používateľov, ani nevravíme. Mark Zuckerberg, ktorý však stojí za všetkými týmito sociálnymi sieťami oznámil, že na Instagram mieri nová funkcia.

Táto nová funkcia má umožniť používateľom vypnúť si status prečítania správy. V praxi to teda bude znamenať, že odosielateľ nedostane upozornenie o tom, že ste si už správu prečítali. Informácie o novej možnosti zdieľal Zuckerberg práve pomocou siete Instagram.

Instagram prichádza s funkciou pre zvýšenie súkromia

Či už cítite tlak z toho, že po otvorení správy na ňu musíte ihneď odpovedať, alebo len chcete využiť možnosť zvýšiť svoje súkromie, v rámci Instagramu to bude jednoduchšie. Dôvodom je najmä príchod možnosti vypnúť zobrazovanie statusu o prečítanej správe, ktorý už odosielateľovi nepríde. K možnosti vypnúť si stav aktivity sa teda pridáva novinka, ktorá vás na sieti zneviditeľní o kúsok viac.

Instagram
Instagram

Používatelia tak budú mať prístup k možnosti, na ktorú možno dlho čakali a budú ju môcť využiť pre lepšiu anonymitu na sieti. Nikto vás už teda nebude naháňať s odpoveďou na správu, nakoľko neuvidí, že ste si ju prečítali. Ak by ste chceli novú možnosť v rámci siete Instagram využiť, museli by ste si ju manuálne aktivovať.

Na možnosti sa zatiaľ len pracuje

Mark Zuckerberg vo svojom príspevku uvádza, že Instagram aktuálne túto možnosť vypnutia si stavu prečítania správy testuje. Už čoskoro by tak mohla byť nová funkcia dostupná prvým používateľom, no aktuálne sa nevie, kedy sa tak stane. Niektorí používatelia sa však už nevedia dočkať, kedy budú môcť novinku otestovať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.