Instagram pripravuje nové funkcie, ktoré prinesú videohovory a vynovená bude aj stránka vyhľadávania.

V aktuálnej verzii Instagramu sa zobrazujú iba návrhy, ktoré sú generované na základe odporúčaní. V pripravovanej verzii sa na hlavnej stránke v záhlaví zobrazia nové tématické okruhy, ktoré používateľom umožnia rýchlejší prístup k väčšiemu okruhu tém. Následne si podľa vlastného vkusu vyberiete témy ktoré vás zaujímajú, takže nebudete obmedzovaní iba na odporúčania Instagramu. 

Po novom je stránka navrhnutá tak, aby používatelia mohli objavovať nové témy pomocou značiek a tak získať obsah, ktorý by sa mohol používateľom páčiť. Táto stránka sa niekoľkokrát v minulosti upravovala a prinášala objavovanie nového obsahu pomocou rôznych kľúčov vyhľadávania.

V novej verzii Instagramu budete môcť čoskoro nájsť aj videohovory. Aktuálne sa táto funkcia nachádza v beta testovaní. Pre videohovor stačí jednoducho kliknúť na fotoaparát v hornej časti priamej správy. Pokiaľ by ste chceli uskutočniť skupinový videohovor, stačí kliknúť na symbol papierového lietadielka v pravej hornej časti a tlačidlom + pridáte požadovaných účastníkov pre videohovor.

Videohovor umožňuje komunikáciu s jednou osobou, alebo malou skupinou ľudí. Pri komunikácii je možné okno videohovoru minimalizovať a tak môžete pokračovať v prehliadaní Instagramu.

Funkcia videohovoru bola pripravovaná pre Instagram niekoľko mesiacov. Teraz sa Instagram dostáva do štádia, aby sa už z neho mohla stať plnohodnotná komunikačná aplikácia a rozšírila tak svoje pôvodné zameranie o zaujímavé funkcie.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Konzola Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.