Sociálna sieť Instagram už dlhú dobu nepriniesla výrazné nové funkcie.

Spoločnosť Meta má pod sebou viacero sociálnych sietí, medzi ktorými nájdeme Facebook, WhatsApp či Instagram. Ale zatiaľ čo niektoré siete ako WhatsApp sú neustále samá novinka, tak Instagramu sa toľko nedoprialo. Najnovšie však aj táto sieť, široko populárna medzi mladými používateľmi, prichádza s novou funkciou, ktorú ocenia najmä tvorcovia obsahu.

Ako informuje portál andro4all.com, tak v rámci komentárov pod príspevkami či tzv. reels nájdete už čoskoro aj možnosť vytvorenia ankiet, ktoré sa budú môcť využiť za rôznymi účelmi. Instagram tak tiež pôjde vpred so svojimi funkciami a získa ďalšie možnosti, ako ho možno využívať.

Instagram ponúkne nové funkcie pre tvorcov

Ak tvoríte obsah na Instagram, možno aj vy patríte medzi tých, ktorí si radi čítajú spätnú väzbu. Komentáre sú však častokrát neprehľadné a ak chcete vedieť názor používateľov napríklad na to, ktorá fotografia je lepšia, tak hlasovanie pod príspevkom prebieha mierne komplikovane. Používatelia tak radšej využívajú tzv. príbehy, v ktorých sa však príspevky udržia len 24 hodín.

Instagram
Instagram

Najnovšie ale do komentárov pribudne možnosť vytvorenia ankety. Tieto ankety môžu mať rôzne využitie, či už teda pôjde o možnosť hlasovania o tom, ktorá snímka je lepšia alebo o iné hlasovanie. Rovnako sa toto hlasovanie bude môcť vytvoriť aj v komentároch pri krátkych videách nazvaných reels.

Ankety sa pridajú ku gifom či snímkam v komentároch

Ak využívate Instagram pravidelne a občas zavítate aj do komentárov k príspevkom, možno ste si všimli, že sa medzi nimi nachádzajú už aj gify a iné multimediálne súbory. Táto možnosť taktiež pribudla len nedávno a príchod ankiet dokazuje len to, že sa Meta sústreďuje aj na vylepšenie Instagramu.

Ankety pritom nie sú úplnou novinkou v rámci sociálnych sietí od Mety. Už v minulosti sa ankety nachádzali napríklad v skupinových četoch v Messengeri, odkiaľ ale neskôr pri čistení Messengeru odišli. Teraz ich môžete využiť napríklad v už spomínaných príbehoch v Instagrame.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.