Všetky dáta po kope alebo len taká vlastná záloha.

Instagram patrí medzi ďalšie sociálne siete, ktoré umožňujú stiahnuť všetok obsah, čo ste tam nahrali. Je to krok, ktorý mnohí poskytovatelia podobných služieb mali už dávno. Teraz však v súvislosti s GDPR bude čoraz bežnejší.

Ochráňte údaje vašich zákazníkov s ESET Endpoint Encryption. Riešenie spoločnosti ESET je výkonné, možno ho jednoducho nasadiť a dokáže bezpečne zašifrovať pevné disky, vymeniteľné médiá, súbory a e-maily. Vyskúšajte teraz zdarma alebo zistite viac o význame šifrovania pre súlad s GDPR na sifrovanie.eset.sk.

Všimli ste si, že posledné dni až týždne dostávate emaily od spoločností, u ktorých máte vaše dáta? V nich vás informujú o tom, že do platnosti vstupujú nové podmienky a vy s nimi môžete ale nemusíte súhlasiť. Ak súhlasíte, netreba robiť spravidla nič, väčšinou však budete musieť potvrdiť súhlas so spracovaním osobných údajov. To v závislosti od toho, čo o vás daná spoločnosť vie a aké údaje ste jej v minulosti poskytli.

Podľa serveru TechCrunch, ktorý si vyžiadal informácie priamo od Instagramu by mala podobná funkcionalita pribudnúť aj do aplikácií pre Android a iOS. Zatiaľ si o stiahnutie všetkých svojich dát môžete požiadať na webovej verzii Instagramunastaveniach účtu.

Pôjde o údaje ako fotky, videá, informácie o vašom profile, vaše príspevky, mená vašich sledovateľov, správy, komentáre, lajky alebo príbehy (tie, ktoré ste publikovali od decembra minulého roku).

Ako sama spoločnosť informuje, toto môže trvať až 48 hodín. Žiadosť odošlete, no spravidla aj u iných spoločností, ktoré sme takto testovali, trvá proces radovo hodiny. Instagram má vyše 800 miliónov používateľov.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Instagram zrejme dostane podporu hovorov a videohovorov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.