Intel predstavil aj prvých partnerov, ktorí pre túto platformu pripravia konkrétne zariadenia.

Intel v januári na CESe predstavil riešenie s názvom Compute Card. Je to počítač o veľkosti platobnej karty, ktorý však k svojmu fungovaniu vyžaduje aj ďalšie zariadenie. Sám o sebe nefunguje, chýbajú mu napr. porty – na rozdiel od paličky Intel Compute Stick. Preto je možnože vhodnejšie označenie modul alebo SoC (System on a Chip).

Intel Compute Card bude kompatibilný s viacerými zariadeniami, ktoré uvedú na trh partneri spoločnosti Intel. Sharp pripravuje reklamné obrazovky, do ktorých modul vložíte. Seneca a Foxconn vyvíjajú miniatúrne počítače, ktoré sa vďaka Compute Card premenia na plnohodnotný počítač. LG vyrobí kompatibilné monitory a tie sa po vložení zariadenia premenia na All-in-One počítače.

Compute Card by mal byť kompatibilný aj s interaktívnymi tabuľami a tabletmi. Prekvapením môže byť, že veľkí partneri ako Lenovo, HP či Dell zatiaľ neprezentovali žiadne riešenie, ktoré je určené pre použitie s Intel Compute Card.

Počítač, resp. modul, bude dostupný v niekoľkých konfiguráciách. Na trh sa dostane v auguste, ceny by mali začínať od 150 dolárov pre najmenej výkonnú verziu. V prípade modelov s Core i3 a i5 sa očakáva cenovka na úrovni 500 dolárov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Upgrade televízora len vložením novej karty? Intel už má na tento rok svoje plány

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit