Intel má novú verziu, nie je kritické ju mať, no isté opravy tu sú.

Vydávanie ovládačov grafickej karty je motivované najmä odstraňovaním problémov pri hraní hier. Tak je to aj pri ovládačoch z tohto mesiaca a Intel na svojom webe ponúka novú verziu označenú ako 101.1191. Stále je tu odporúčanie na kontrolu ovládačov u vášho výrobcu počítača. Nič vám ale nebráni inštalácie najnovšej verzie od Intelu. Tie ale nie sú prispôsobené tak, ako ich môžu výrobcovia počítačov „našiť“ na svoj operačný systém.

Čo tým získate?

Okrem dobrého pocitu, že máte najnovšie ovládače, potrebujete aj niečo viac. Jedným z problémov, s ktorým sa môžete stretnúť, je preblikávanie obrazovky pri prehrávaní webového videa. To môže byť zapríčinené nielen ovládačom ale aj prehliadačom. Zväčša pomôže minimalizovanie a obnovenie okna alebo obnovenie celej stránky. Stabilitu ovládača a obslužného systému grafiky zvaného Desktop Windows Manager vylepšuje táto nová verzia, to konkrétne od šiestej generácie intelovskej grafiky až po desiatu.

Hrať na integrovanej grafike neposkytne zážitok, ako na ozajstnej grafike na hry, no dá sa to. Intel teda opäť vylepšuje dojem z hrania pre hry Halo, Battlefield 2042, FIFA 21 a tiež odstraňuje anomálne správanie počas hrania hry Rise of Tomb Raider.

Zdroj: Intel

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.