Na výročnej konferencii Intelu ukazuje táto spoločnosť to najlepšie, čo pripravuje na trh. Už sme predstavili okuliare pre virtuálnu realitu, tzv. Project Alloy, včera boli na programe dňa aj procesory 7. generácie Intel Core, ktoré majú kódové meno Kaby Lake.

Príliš veľa konkrétneho však Intel k týmto procesorom neprezradil. Kaby Lake je jazero v Kanade, kde údajne chodí na rybačku aj CEO Intelu. Tieto procesory budú vyrábané so 14 nm technológiou, rovnako ako v predchádzajúcej generácii SkyLake. Intel k novým procesorom uviedol, že to budú procesory s najvyšším výkonom, aké zatiaľ vyrobil (presne zaznelo nasledovné: „the highest performance CPU Intel has ever built„).

Keďže sa nemení výrobná architektúra procesorov, analytici uvažujú nad tým, že sa tak stane optimalizáciou vnútorného usporiadania procesora. Novo pripravovaná architektúra CannonLake s 10 nm výrobným procesom pritom mešká voči pôvodnému plánu a bude treba naozaj sa spoľahnúť na Kaby Lake procesory.

Intel na otázku novinárov, ako je to teda s procesormi Kaby Lake odpovedal, že aktuálne ho už majú výrobcovia notebookov, teda partneri Intelu a pripravujú nové modely založené na tomto procesore. Mali by sme ich uvidieť už na jeseň. Hovorí sa tiež o tom, že Kaby Lake bude využívať rovnakú päticu LGA1151 ako predchádzajúca generácia a nebude teda treba použiť iné typy základných dosiek. Aktuálne zameranie Intelu s procesormi sú pritom notebooky, (herné) desktopy prídu na rad neskôr.

Viac k téme IDF: 

Intel IDF: Virtuálna realita je kľúčom k úspechu

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.