Intel na svojom výročnom predstavení IDF ukázal úplne nové okuliare pre virtuálnu realitu.

IntelAlloy_nowat

Ide o projekt Alloy, ktorý predstavuje kompletne bezdrôtové riešenie – na rozdiel od okuliarov HTC Vive. Project Alloy je pritom all-in-one riešenie, na jednom mieste sú snímače, kamery a aj vstupné zariadenia.

InelKrzanich_nowat

CEO spoločnosti Intel, Brian Krzanich nazýva virtuálnu realitu ako „jeden z fundamentálnych posunov, ktorý úplne mení to, ako pracujeme, ako sa zabávame a komunikujeme.“ Náhlavová súprava od Intelu má 6 stupňov voľnosti, môžete sa s ňou voľne pohybovať v teréne a to bez toho, aby ste pociťovali nejaké obmedzenia.

IntelIDF162_nowat

Project Alloy vychádza zo sledovania pohybov rúk, ktoré sa snímajú vstupnými zariadeniami. Demonštrácia spôsobu použitia Alloy prebiehala priamo na pódiu IDF v San Franciscu, pričom sa tu využíva aj technológia Intel RealSense.

IntelAlloy2_nowat

Snímače pre RealSense obsahujú 1080p kameru plus infračervenú kameru a tiež laserové zameriavanie. Do virtuálnej scény sledovanej cez okuliare Alloy tak mohli vstupovať aj diváci a tvorili súčasť predstavenia.

Krzanich počas svojej prednášky tiež zvýraznil spojenectvo s Microsoftom a operačný systém z holografických okuliarov od Microsoftu sa tak bude používať aj v prípade projektu Alloy.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.