Ďalšie riešenie na prepojenie smartfónu s počítačom je k dispozícii bezplatne pre kompatibilné zariadenia.

Intel v tichosti sprístupnil svoju aplikáciu Intel Unison, ktorú predstavil v septembri 2022. Unison umožňuje prepojenie smartfónu s počítačom so systémom Windows, čo v princípe nie je nič nové – podobná funkcia je súčasťou systému Windows 11 a nazýva sa Prepojenie s telefónom. Intel Unison však zaujme tým, že podporuje aj prepojenie iPhonu s Windows počítačom.

Aby ste mohli Unison využívať, budete potrebovať Windows počítač so systémom Windows 11 22H2 a Android smartfón so systémom Android 9 a novším, resp. iPhone s iOS 15 a novším. Oficiálne požiadavky uvádzajú, že podmienkou je certifikácia Intel Evo a minimálne 12. generácia procesorov Intel, avšak Unison nám v redakcii funguje aj na notebooku s 10. generáciou a bez certifikácie Intel Evo – hoci, zážitok nemusí byť v takomto prípade bezchybný.

Odporúčame teda, aby ste si vyskúšali aplikáciu Intel Unison stiahnuť aj vy a uvidíte, či sa vám poradí nainštalovať do vášho počítača alebo nie. Intel Unison si môžete do počítača stiahnuť z obchodu Microsoft Store. Mobilné aplikácie sú dostupné v App Store a Google Play.

Intel Unison: Prepojenie s iPhonomZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Intel Unison: Prepojenie s iPhonom

Rovnaké funkcie pre Android aj iPhone

Po nainštalovaní aplikácie do počítača a do smartfónu je potrebné obe zariadenia prepojiť naskenovaním QR kódu. Následne potvrďte prepojenie cez Bluetooth, aby ste mohli cez počítač vybaviť telefonické hovory zo spárovaného smartfónu.

Intel Unison umožňuje rýchly prenos dát zo smartfónu do počítača a opačne, prístup ku galérii fotiek v telefóne, správu SMS správ, telefonovanie z pripojeného smartfónu a zobrazovanie notifikácií. Všetky funkcie sú dostupné pre Android aj iPhone, avšak napríklad v prípade iPhonu môžete notifikácie iba zrkadliť a nemôžete na ne reagovať.

Intel Unison sme v redakcii vyskúšali na iPhone aj Androide. V prípade smartfónu Xiaomi 12T Pro sme zaznamenali opakované padanie aplikácie. Komunikácia počítača s iPhonom bola bezproblémová, avšak po prijatí prichádzajúceho hovoru cez počítač sme museli počkať cca 5 sekúnd, dokedy sa počítač aktivuje ako handsfree zariadenie pre daný hovor.

Bez ohľadu na to, Intel Unison predstavuje atraktívne riešenie, ktoré odporúčame vyskúšať, ak si chcete prepojiť smartfón s Windows počítačom a zabudované riešenie Prepojenie s telefónom vo Windows 11 vám z ľubovoľného dôvodu nevyhovuje na 100 %.

Zdroj: vlastné, Microsoft Store, Windows Central

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit