Dohady sa potvrdili, Intel naozaj začal vyrábať super high-end procesory do notebookov.

Novinka má označenie Intel Core i9-8950HK, ktorého príchod sme predpovedali ešte v novembri. 6-jadrový procesor však už nie je tak šokujúci, Intel medzičasom začal na trh dodávať procesory i7-8750H. Tie majú tiež rovnaký počet  jadier. Mobilný i9 procesor sa líši najmä vo vyššej základnej frekvencii (2.2 GHz pri i7 a 2.9 GHz pri i9) aj vyššej turbo frekvencii (4.2 GHz pri i7 a 4.9 GHz pri i9) a tým, že je pretaktovateľný.

Procesor i9-8950HK je postavený na architektúre Coffee Lake. Je to prvý i9 CPU na tejto architektúre – predošlé desktopové verzie boli postavené na architektúrach Skylake-X a Kaby Lake-X.

Intel tvrdí, že oproti najvýkonnejšiemu mobilnému Core i7 procesoru siedmej generácie je táto novinka podstatne výkonnejšia. Procesor vraj dosahuje o 41% vyšší výkon pri hraní hier a je 59% rýchlejší pri renderovaní 4K videa. Otázkou ostáva nakoľko je i9-8950HK v skutočnosti výkonnejší od i7-8450H. Nepochybujeme však o tom, že keď sa tento rok bude Asus, Acer a MSI pretekať v neoficiálnej súťaži o najbláznivejší herný notebook na trhu, tak v ňom uvidíme práve tento procesor.

Zdroj: Gizmodo

Betaverzia AIDA64 odhalila 57 nových Intel procesorov