Nové hodinky od českej značky Aligator z kategórie Smart Life vyhodnocujú kvalitu spánku ale aj okysličenie krvi

Po modeloch seniorských telefónov, dostupných inteligentných a odolných telefónov, prichádza česká značka Aligator na trh tiež s inteligentnými hodinkami Aligator Watch Pro a Aligator Watch Lady. Pánske a dámske hodinky zaujmú efektným dizajnom, kovovým telom, ovládaním v češtine a odolnosťou IP 67/68.

Novinka od Aligatora je už v predaji. Pánska i dámska verzia majú guľatý displej s rozlíšením 240 × 240 pixelov. Väčšie pánske hodinky majú displej s priemerom 1,28 palca, menšie dámske hodinky 1,1 palca, sklo je plne dotykové. Ciferník si je možné vybrať zo širokej ponuky, od klasických ručičkových až po futuristické, alebo si naň umiestniť vlastný obrázok či fotku.

Zabudované snímače umožňujú nepretržité sledovanie tepu, snímač tepovej frekvencie v spojení s pohybovým snímačom dokáže vyhodnotiť kvalitu spánku a ráno vás prebudiť jemnými vibráciami na zápästí.

Citlivý optický snímač umožňuje nepretržité meranie tepovej frekvencie a v rámci testovania má tiež experimentálnu funkciu merania tlaku a okysličenia krvi.

Hodinky poslúžia pri športe. Majú profily pre viac než 20 rôznych športov, ako je beh, basketbal, chôdza, cyklistika, stolný tenis či hokej a v spojení s aplikáciou v telefóne zaznamenajú alebo zobrazia informácie z tréningu: trasu, vzdialenosť, tep, tempo, alebo napríklad aj počet preskokov cez švihadlo a ďalšie.

Ženy ocenia sledovanie menštruačného alebo ovulačného cyklu, prípadne aj tehotenstva. Zaznamenajú údaje, uložia dáta a zašlú nastavené upozornenia.

Samozrejmosťou je prepojenie hodiniek a telefónu. Po príchode správy hodinky vibrujú a zobrazia náhľad správy na displeji, rovnako upozornia aj na prichádzajúci hovor.

Dámske hodinky vydržia na ruke týždeň na jedno nabitie (kapacita batérie je 160 mAh), pánske zhruba desať dní (200 mAh), nabíjajú sa cez USB kábel s magnetickým uchytením.

Dámske hodinky sú v predaji v zlatej alebo striebornej farbe, každé balenie obsahuje dva rôzne remienky. Pánske hodinky sú k dispozícii v troch farbách (čierna, strieborná a sivá), v balení sú tri remienky, ďalšie dezény remienkov je možné dokúpiť.

Odporúčaná cena hodiniek je 79 EUR

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté