Spoločnosť Meta, materská firma Facebooku, stopne dva zo svojich projektov.

Ide o vývoj vlastných inteligentných displejov Portal a ešte iba začínajúci projekt inteligentných hodiniek, ako informovala agentúra Reuters.

Displeje Portal, predstavené prvýkrát v roku 2018, neboli nikdy vysloveným predajným hitom, hoci počas pandémie nového koronavírusu, keď boli ľudia donútení pracovať z domu, zaznamenali určitý nárast predaja. Neskôr sa Meta pokúsila tieto smart displeje zamerať aj na podnikové prostredie. Celosvetovo však aj tak predaje Portalov tvorili menej ako jedno percento príslušného segmentu trhu.

Technologický riaditeľ spoločnosti Meta Andrew Bosworth podľa Reuters na nedávnom stretnutí so zamestnancami uviedol, že presadenie týchto inteligentných displejov by si vyžiadalo veľa času a množstvo financií, čo sa vedeniu spoločnosti zdá neefektívne.

Ešte neslávnejšie dopadol projekt inteligentných hodiniek od Facebooku (či Mety). Síce sa o nich v priebehu rokov neraz hovorilo, ale na trh sa nikdy nedostali a v najbližších rokoch už ani nedostanú. Ich vývoj je zastavený a podľa Boswortha bude príslušný tím pracovať na okuliaroch pre rozšírenú realitu.

Facebook (Meta) zároveň pred niekoľkými dňami oznámil prepustenie viac ako 11 000 zamestnancov, čo je zhruba 13 percent všetkých jeho pracovníkov. Ide o prvé masové prepúšťanie v histórii tejto sociálnej siete, ktoré je podľa viacerých odborníkov okrem menšieho záujmu reklamných partnerov spôsobené tiež neuváženými investíciami do tzv. Metaverza, teda virtuálneho sveta. Ten je však zatiaľ z hľadiska technologickej vyspelosti i záujmu používateľov veľmi ďaleko za očakávaniami.

Zdroj: Reuters.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.