Zatiaľ čo iOS využíva väčšina zariadení na najnovšej verzii, tak u Androidu má najnovšia verzia stále zanedbateľný podiel.

Najnovší iOS 11 je nainštalovaný na čoraz viac zariadeniach. Jeho aktuálny podiel zo všetkých zariadení s operačným systémom iOS je 65%, zatiaľ čo starší iOS 10 využíva stále 28% zariadení. Dobrou správou je, že všetky staršie verzie iOS využíva už len 7% iPhonov a iPadov.

Apple štandardne podobné štatistiky nezverejňuje, prinášajú ich však služby tretích strán, ako je napríklad spoločnosť Mixpanel. Tá dlhodobo v štatistikách poukazuje na to, že nástup najnovšieho iOS 11 je pomalší ako nástup jeho predchodcu iOS 10, ktorý dosiahol rekordné čísla. V najbližšej dobe by sa mohol však ukrojiť podiel z iOS 10 po tom, čo Apple umožní v najbližšej aktualizácií vypnúť obmedzenie výkonu pre staršie zariadenia.

Hoci sa iOS 11 neujíma tak dobre ako jeho predchodca, v porovnaní s Androidom sa mu darí skvelo. Najnovšiu verziu Android Oreo aktuálne využíva približne 0,7% zariadení. Posledné tri verzie Androidu od roku 2015 majú spolu celkový podiel 56% zariadení, čo je o 9% menej, než najnovšia verzia iOS samostatne.

Zdroj: 9TO5Mac

Prečítajte si aj:

Tipy a triky pre iOS 11

Značky: