Iba nedávno sme publikovali prvé dojmy z používania iOS 14 (článok – TU), ktorý testujeme v rámci developerského konta, pričom sme spomínali, že Apple už onedlho vydá verejnú beta verziu. Nečakali sme dlho a je to tu – verejná beta je oficiálne dostupná. 

V praxi to znamená, že iOS 14 si už môže stiahnuť ktokoľvek – z overeného zdroja – a začať využívať nové funkcie už dnes. Upozorňujeme však, že to stále nie je finálny produkt, takže môže obsahovať chyby, ktoré môžu spôsobiť nepríjemnosti počas používania a v najhoršom prípade aj stratu dát. Zároveň však musíme dodať, že už developer beta bola celkom dobre spracovaná a extra veľké chyby sme nepostrehli.

„Nezabúdajte na najdôležitejšiu časť prechodu na iOS 14, ktorou je ZÁLOHA všetkých dát. Bez toho inštaláciu neodporúčame vykonávať.“

Ako nainštalujem verejnú beta verziu iOS 14?

Základom je prehliadač Safari, do ktorého zadáte URL: https://beta.apple.com. Na tejto stránke je potrebné prihlásenie sa do vášho Apple konta, odsúhlasenie postupu a následne si stiahnete inštalačný profil – treba kliknúť na „Enroll your devices“ a na ďalšej stránke – „Download profile“. Sťahovanie sa po odsúhlasení spustí automaticky. Následne prejdete do nastavení telefónu – všeobecné – profil a stiahnutý profil nainštalujete.

Ďalším krokom je reštart zariadenia. Po reštarte prejdite do sekcie aktualizácia softvéru, v ktorej nájdete nový softvér – ten stiahnete a nainštalujete ako klasickú aktualizáciu. Súbor má viac ako 3 GB (iPhone 11 Pro), takže sťahovať odporúčame až po pripojení na Wi-Fi sieť. Hotovo, stiahnete, nainštalujete a môžete používať nový iOS 14 už dnes.

Prečítajte si aj:

iOS 14: Prvé dojmy

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE