Finálna verzia príde o dva mesiace.

Apple vydal prvú verejnú beta verziu operačného systému iOS 17. Ten bol oficiálne predstavený začiatkom júna a jeho finálna verzia pre širokú verejnosť bude dostupná v druhej polovici septembra. Netrpezliví používatelia iPhonov si však môžu iOS 17 nainštalovať už dnes – stačí si zapnúť beta aktualizácie v nastaveniach aktualizácií.

Verejná beta verzia systému iOS 17 obsahuje takmer všetky novinky, ktoré tento operačný systém prináša, ako je možnosť vytvoriť si personalizované pozadie s vašou fotkou, zlepšené nálepky či nové možnosti prenosu dát cez AirDrop. Zaujímavou novinkou je tiež režim StandBy, ktorý premení iPhone na stolný budík, ktorý zobrazuje čas, Live Activities alebo widgety.

iOS 17: Zoznam noviniekZdroj: Apple
iOS 17: Zoznam noviniek

Ako si nainštalovať verejnú beta verziu systému iOS 17?

V minulosti bola inštalácia beta verzií systému iOS trochu komplikovanejšia, nakoľko ste si museli stiahnuť špeciálny profil zo stránky Applu a nainštalovať si ho do iPhonu. Teraz však stačí ísť do Nastavení – Všeobecné – Aktualizácia softvéru – Beta aktualizácie a zvoliť si príslušný kanál – v tomto prípade iOS 17 Public Beta.

V prípade verejnej beta verzie treba počítať s tým, že operačný systém nie je na 100 % optimalizovaný pre všetky kompatibilné iPhony. Môžu sa objaviť chyby a iné nedostatky. Prvú verejnú beta verziu si teda inštalujte iba v prípade, ak chcete čo najskôr vyskúšať iOS 17 a budete akceptovať používateľský zážitok, ktorý nemusí byť bezchybný.

iOS 17 je dostupný pre iPhony radu XS, XR a SE 2. generácie a pre novšie modely. Kompletný zoznam kompatibilných iPhonov nájdete v samostatnom článku o iOS 17.

Inštalácia verejnej beta verzie systému iOS 17Zdroj: TOUCHIT
Inštalácia verejnej beta verzie systému iOS 17

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit